Közélet

Napi összefoglaló: Szegedre érkezik a bamlanivimab nevű koronavírus elleni gyógyszer, nekilódult a tram – train

Városunkba érkezik a bamlanivimab nevű koronavírus elleni gyógyszer, miután befejeződött a szer kipróbálási szakasza a Dél-pesti Centrumkórházban és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben. Eközben Szegeden elindult első útjára a Szeged és Hódmezővásárhely között masírozó Tram Train. A vasútvillamos első szerelvénye ideiglenes első honából, Szentesről a szolnoki járműjavítóba ment mérlegelésre.

49 ÚJ FERTŐZÖTT SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN, 1628 AZ ORSZÁGBAN

1628 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 103 beteg, Szegeden az előbbi adat 49 főt takar. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 310 848 fő, az aktív fertőzötteké pedig harmadik hullám ide vagy oda, csökkenő tendenciát mutat, jelenleg 81 976. 4582 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 396-an vannak lélegeztetőgépen. 

NEKILÓDULT A TRAM -TRAIN: ILYEN VOLT AZ ELSŐ ÚT

Hétfőn első hazai önálló útjára indult a 406 001-es Stadler Citylink, avagy a hamarosan Szeged és Hódmezővásárhely között masírozó Tram Train. A vasútvillamos első szerelvénye ideiglenes első honából, Szentesről a szolnoki járműjavítóba ment mérlegelésre.

AZ OROSZOK ISMÉT A SPÁJZBAN VANNAK: ÚJABB 100 EZER SZPUTNYIK VAKCINA ÉRKEZETT

Amíg szunyókáltunk, újabb 100 000 adag Szputnyik V vakcina érkezett Magyarországra – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfő éjjel a közösségi média oldalán.

KIJÖTT A RENDELET A VESZÉLYHELYZET 90 NAPOS MEGHOSSZABBÍTÁSÁRÓL, A KORLÁTOZÁSOKRÓL AZONBAN MÉG A HÉTEN DÖNTENEK

Keddre virradó éjjel megjelent a veszélyhelyzettel összefüggő rendkívüli intézkedések hatályának meghosszabbításáról szóló, 80/2021. (II. 22.) számú kormányrendelet a Magyar Közlönyben, magyarán mondva, hivatalosan is meghosszabbították a veszélyhelyzetet. Plusz 90 nap, amely nem jelenti feltétlenül a korlátozó intézkedések fenntartását, sőt.

SZEGEDRE ÉRKEZIK A BAMLANIVIMAB NEVŰ KORONAVÍRUS ELLENI GYÓGYSZER

Kiterjesztik a bamlanivimab nevű, koronavírus elleni gyógyszer alkalmazását a négy orvosegyetemre és a megyei kórházakra, miután befejeződött a szer kipróbálási szakasza a Dél-pesti Centrumkórházban és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben. Ennek megfelelően Szegedre is érkezik a gyógyszerből.

MÜLLER CECÍLIA: A HARMADIK HULLÁM MUTÁNS TÖRZSEI SOKKAL FERTŐZŐBBEK, MINT A KORÁBBAN MEGISMERT VÍRUS

A harmadik hullámban a mutáns törzsek sokkal nagyobb fertőzőképességgel rendelkeznek, mint a korábban megismert vírus, közölte Müller Cecília, országos tisztifőorvos az operatív törzs mai, online sajtótájékoztatóján, ahol György Istvánnal, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkárával, és Kiss Róbert alezredessel ismertették a koronavírussal kapcsolatos legfrissebb információkat.

NEHÉZFÉMSZENNYEZÉS ÉS ELKÉPESZTŐ MENNYISÉGŰ HULLADÉK VONULT LE FEBRUÁRBAN A TISZÁN

A Tiszalök utáni folyószakaszokon már nem tér el érdemben a nehézfémtartalom a Szamoson át érkezett múlt heti szennyezés előtti állapottól a folyók bő vízhozamának köszönhetően – közölte hétfőn az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF). A gondot viszont nem csupán a nehézfémszennyezés okozza a folyón, február elején újra elképesztő mennyiségű kommunális hulladék érkezett az áradó Tiszán, olvasható az Index cikkében.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb