Blog

Geek Girl Blog: okos nappali, avagy mi kell ahhoz, hogy garantáltan ez legyen a család kedvenc találkozóhelye

Miután az elmúlt hetekben sorra végigvettük, hogyan varázsolhatunk egy futurisztikus 21. századi csodát fürdőnkből, hálónkból és konyhánkból, nézzük meg most, az intelligens berendezéseknek hála mi mindent hozhatunk ki nappalinkból.

Fotó: lakbermagazin.hu

Bizonyára nem árulok el nagy titkot, de nálunk a nappali úgymond a lakás szíve- lelke, hiszen itt töltjük a legtöbb időt együtt a családtagjaimmal, a kanapén kényelmesen elhelyezkedve nézzük kedvenc sorozatainkat, vagy a számítógép előtt pötyögünk, és igen, ha vendégek érkeznek szerény hajlékomba, őket is a nappaliban fogadom. Ezért is nagyon fontos, otthonunknak ez a helyisége, hiszen szinte minden itt zajlik, a családi filmezéseken keresztül, a jó baráti beszélgetéseken át, egészen a felcsendülő, fülbemászó dallamokra való táncra perdülésig. És, hogy mindenki elámuljon, és te legyél az összejövetelek királya/királynője, máris mutatjuk, mivel dobhatod fel nappalidat.

Fotó: isoszakerto.hu

OKOS VILÁGÍTÁS

Okostelefonoddal vezérelheted a világítás színét, színhőmérsékletét, világítási képeket alkothatsz, vagy akár hanggal vezérelheted otthonod fényeit. Egy kis fényjátékkal megalapozhatjuk bármilyen eseményre a hangulatot: adj egy kis játékosságot az esti meséhez, fokozd a krimik izgalmát a fények vibrálásával, igazítsd a színeket kedvenc csapatodhoz a nap meccse során, varázsolj romantikus hangulatot, ha szeretnéd párodat elbűvölni, vagy változtass egy falfelületet dekorációs elemmé azáltal, hogy színes fénnyel fested meg. A lehetőségek tárháza szinte végtelen, csak rajtad múlik, milyen épp a hangulatod, és milyen színek, fények fejezik azt a legjobban ki. Sőt, az okos világítás mellett nincs többé sötétben botorkálás és orra bukás az asztal sarkában, ugyanis a mozgásérzékelővel felszerelt berendezés mindig segít tájékozódni számodra otthonodban.

Fotó: yabune-home.hu

OKOS REDŐNY

Ha te sem szereted folyton a redőnyt igazgatni annak megfelelően, hol tart épp a nap az égbolton, akkor egy okos redőny határozottan meg fogja könnyíteni az életedet. Ez az intelligens, érzékelőkkel ellátott árnyékoló képes egyszeri programozás után automatikusan ellátni a feladatát igényeinknek megfelelően. Egy okos redőny érzékeli például az idő múlásán túl a fényt, az időjárás sajátosságait, és beállításainak megfelelően automatikusan mozgatja a szerkezetet a jobb árnyékolás, védelem vagy szigetelés érdekében. És a legjobb az egészben, hogy lényegesen energiatakarékosabbak is, mint más eszközök.

Fotó: pcworld.hu

OKOS PORSZÍVÓ

Véleményem szerint az egyik leghasznosabb okos eszköz, amit csak kitalálhattak, hiszen megszabadítja “gazdáját” a porszívózás összes nyűgje alól, azzal, hogy egyedül, akár távollétünkben is képes elvégezni munkáját. Egy okos porszívó előtt pedig nincs akadály, szenzoraival érzékeli a tárgyakat és kikerüli azokat, egy okostelefon segítségével pedig folyamatosan nyomon követhetjük otthonunkban. Mindenféle funkciót állítgathatunk rajta, nézhetjük az adatokat és kedvünk szerint irányíthatjuk nemcsak a nappaliban, de otthonunk bármelyik helyiségében is.

Fotó: nezdmitrendelsz.hu

OKOS KANDALLÓ

Egy okos kandalló impozáns dísze lehet otthonunknak, képes arra, hogy más háztartásbeli eszközökkel kommunikáljon, és úgymond „megtanulja” mikor vagyunk és mikor nem vagyunk otthon. Így, amikor fáradtan hazamegyünk a munkából, nem kell azzal bajlódnunk, hogy a hideg helyiséget felmelegítsük, hisz a kandallónk már előre tudja, hogy mi otthon vagyunk, és már előre megtette azt helyettünk. Egy okos kályha képes nyomon követni és figyelmeztetni használóját az időjárás változásaira, így például, ha nagy hideg közeleg, szól, hogy több tüzelőanyagra lesz szükségünk.

Fotó: e-kandallo.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb