Közélet

Continental Makó sztrájk: ma 14 órakor véget ért a dolgozók 24 órás munkabeszüntetése

Ma délután véget ért a Contitech Fluid Automotive Hungária Kft. makói gyárában szervezett 2021. február 24. szerda 14 óra és 2021. február 25. 14 óra közötti 24 órás sztrájk utolsó érintett műszakja is. A 24 órás munkabeszüntetésre a múlt heti 2, majd 8 órás sztrájkot követően került sor, mert a munkavállalók a szakszervezet tájékoztatása szerint a fizetetlen túlórák és az elvett juttatások miatt tiltakoztak.

A munkabeszüntetésben részt vevő munkavállalók az előzetes munkáltatói tájékoztatás alapján, a jogszerű sztrájk követelményeinek megfelelően írásban tettek nyilatkozatot a részvételi szándékukról, mely dokumentumok a munkaügyi elszámolások alapjai és tényszerű forrásai a részvételi adatoknak. Ezek alapján a ma 14:00-kor véget ért 24 órás munkabeszüntetésben, a három műszak alatt összesen 592 fő vett részt a vállalat 1.700 munkatársából.

A cég tájékoztatása szerint rendkívüli eset nem történt, minden munkavállaló biztonságban tudhatta magát a munkabeszüntetés időszaka alatt, a munkát végző munkatársaik zavartalanul folytathatták a tevékenységüket. A következő tárgyalás a sztrájkbizottsággal ma délután 14:30- kor vette kezdetét. Korábban a munkáltató – a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben közölte, kész tárgyalni az új kollektív szerződésről, de csakis akkor, ha mindhárom szakszervezet asztalhoz ül velük.

Forrás: Continental Magyarország

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb