Közélet

Müller Cecília: a tervek szerint húsvétra minden regisztráltat beoltanak

Bár nem mindig olyan mennyiségben, mint amennyire számítanak, de folyamatosan érkeznek a vakcinaszállítmányok – mondta el Müller Cecília, országos tisztifőorvos az Operatív törzs mai, online sajtótájékoztatóján, majd kiemelte, hogy a következő hetekben felgyorsítják a védőoltások beadásának ütemét, húsvétra mindenkit be akarnak oltani, aki regisztrált.

A KORLÁTOZÓ RENDELETEK MÁRCIUS 15-IG ÉRVÉNYBEN MARADNAK

Nemcsak a fertőzöttek száma, hanem a kórházban ápoltak száma is növekszik, és ezek az adatok arról tesznek tanúbizonyságot, hogy a harmadik hullám jelentősen felmenő szakaszában vagyunk – állapította meg Müller Cecília, majd arról is beszámolt, hogy a korlátozó intézkedések március 15-ig érvényben maradnak.

AZ ASTRAZENECA VAKCINÁRÓL ÚJ INFORMÁCIÓT OSZTOTT MEG AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOS

Az AstraZeneca-oltóanyagról Müller Cecília megosztott egy új információt:ha a két oltás között több idő telik el, mint négy hét, akkor erősebb lesz a szervezet immunválasza. Azoknál, akik az első oltás után a második adagot 6 hét múlva kapták meg, minimum 73 százalékos hatásosságot tapasztaltak. Szerinte ezek meggyőző számok, és ezeket az adatokat ők is felhasználják a járványügyi intézkedések során.

Fotó: koronavirus.gov.hu

AZ ELMÚLT 24 ÓRÁBAN 189 SZEMÉLLYEL SZEMBEN INTÉZKEDTEK A RENDŐRÖK

Kiss Róbert rendőr alezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese elmondta, az elmúlt 24 órában 189 személlyel szemben intézkedtek a rendőrök a maszkviselési kötelezettség megszegése miatt. 21 embert figyelmeztettek, 50 ember helyszíni bírságot kapott. Tömegközlekedési eszközökön, illetve megállókban 21 személlyel szemben intézkedtek. 345 emberrel szemben pedig a kijárási tilalom megsértése miatt léptek fel.

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb