Sport

Megszakadt a sorozat, kikapott a Mol-Pick Szeged

A férfi kézi Bajnokok Ligájában a Mol-Pick Szeged 30–26-ra kapott ki a Kielcétől. Juan Carlos Pastor alakulata három Bajnokok Ligája győzelem után lépett pályára az újszegedi sportcsarnokban, ahol egy szoros, bombagólokkal tarkított meccsen mérkőzött meg a felpaprikázott lengyelekkel. A hajrában megtörtént pár perces szegedi mini-összeomlást annak rendje és módja szerint kihasználta a vendég, a végét négy gól különbséggel zárták a csapatok.

Juan Carlos Pastor alakulata egymás után negyedszer is győzni akart a Bajnokok Ligájában, pontosabban három győzelem közben kiderült, hogy az elmaradt Elverum–Szeged párharcot nem lehet bepótolni a norvégiai szigorítások miatt február 17-ig, így a két pontot 10–0-s gólkülönbséggel a csongrádiak javára írták. Ugyan minden csapat továbbjut a csoportokból, de a Kielce nagyon felpaprikázva érkezett a Tisza-partiakhoz, ugyanis Párizsban a 2016-os BL-győztes megalázó vereséget szenvedett a minap – írta a Nemzeti Sport.

A korábbi magyar szövetségi kapitány, Talant Dujsebajev gárdája ennek megfelelően nagyon lelkesen vetette magát ebbe a mérkőzésre, és ugyan pár alapembere nem villogott ezúttal sem, de egy-két góllal sokáig vezetni tudott. A szünetre már 14–14-gyel mehettek a felek, Mikler Roland jó formája ugyanis szép lassan csak átragadt a társakra, akik főleg a támadásban teljesítettek rendre a képességük alatt. A sérült Bánhidi Bence, Luka Stepancic, Borut Mackovsek trió nagyon hiányzott elöl, de Dean Bombacnak nagyon ment egykori csapata ellen, és Matej Gaber, Rosta Miklós és Bogdan Radivojevics is ügyeskedett. Pár hiba ellenére is tartotta a lépést a Szeged a bombagólokkal sokkoló Kielcével, egyszerűen egyik csapat sem tudott ellépni a másiktól.

A hajrá felé közeledve azonban egy párperces szegedi mini-összeomlást gólokkal használt ki a pályán lévő két Dujshebaev, Daniel és az ihletett formában játszó, szintén spanyol állampolgár Alex, és innentől már nem érte utol magát a Szeged.

A meccset követő sajtótájékoztató, élőben a sportcsarnokból:

Forrás: Nemzeti Sport

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb