Közélet

Napi összefoglaló: március 15-ig meghosszabbítják a korlátozásokat, Szegeden továbbra is marad a maszkviselés

A kormány március 15-ig meghosszabbítja a jelenleg érvényben lévő szabályokat – jelentette be Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón. Eközben Szegeden Botka László polgármester a Facebook oldalán megerősítette a tegnap, egy Messenger beszélgetésből kiszivárgott hírt, miszerint Szegeden továbbra is marad a maszkviselés.

DURVÁN ELSZABADULTAK A COVID – SZÁMOK: 4385 ÚJ FERTŐZÖTT AZ ORSZÁGBAN, KÖZEL 200 SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN

Nesze neked, tavaszi nyitás. 4385 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 120 beteg – tudtuk meg a Nemzeti Népegészségügyi Központ ma reggeli adataiból. Csongrád-Csanád megyében is megdőlt a 2021-es napi rekord, 183 új esetet regisztráltak.

GULYÁS GERGELY: MÁRCIUS 15-IG HOSSZABBÍTJÁK MEG A KORLÁTOZÁSOKAT

A kormány március 15-ig meghosszabbítja a jelenleg érvényben lévő szabályokat – jelentette be Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón. A járvány harmadik hulláma elérte Magyarországot, és a következő két hétben a számok romlani fognak, egyes előrejelzések szerint drámai mértékben. 

MEGSZÓLALT BOTKA LÁSZLÓ MASZKVISELÉS ÜGYBEN: MARAD MINDEN

“Mindannyiunknak elege van már a korlátozásokból, a maszkviselésből, de az elmúlt hetek, hónapok felelősségteljes magatartással elért eredményeit veszélyeztetnénk az enyhítéssel” – írta Botka László polgármester Facebook oldalán, amivel hivatalosan is megerősítette a tegnap, egy Messenger beszélgetésből kiszivárgott hírt, miszerint Szegeden továbbra is marad a maszkviselés.

CONTINENTAL MAKÓ SZTRÁJK: MA 14 ÓRAKOR VÉGET ÉRT A DOLGOZÓK 24 ÓRÁS MUNKABESZÜNTETÉSE

Ma délután véget ért a Contitech Fluid Automotive Hungária Kft. makói gyárában szervezett 2021. február 24. szerda 14 óra és 2021. február 25. 14 óra közötti 24 órás sztrájk utolsó érintett műszakja is. A 24 órás munkabeszüntetésre a múlt heti 2, majd 8 órás sztrájkot követően került sor, mert a munkavállalók a szakszervezet tájékoztatása szerint a fizetetlen túlórák és az elvett juttatások miatt tiltakoztak.

MÜLLER CECÍLIA: A TERVEK SZERINT HÚSVÉTRA MINDEN REGISZTRÁLTAT BEOLTANAK

Bár nem mindig olyan mennyiségben, mint amennyire számítanak, de folyamatosan érkeznek a vakcinaszállítmányok – mondta el Müller Cecília, országos tisztifőorvos az Operatív törzs mai, online sajtótájékoztatóján, majd kiemelte, hogy a következő hetekben felgyorsítják a védőoltások beadásának ütemét, húsvétra mindenkit be akarnak oltani, aki regisztrált.

ORBÁN VIKTOR: A JÁRVÁNY LEGNEHEZEBB KÉT HETE ELŐTT ÁLLUNK

A járvány legnehezebb két hete előtt állunk, mondta el Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook -on közzétett videós üzenetében, miután járványmatematikusokkal egyeztetett a jelenlegi pandémiás helyzetről, illetve a tudósok jövőbeni számításairól a következő napokra és hetekre vonatkozóan.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb