Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: férfi kézi BL, raktárkoncert és egy nagyon jó magyar film is vár ma

Lesz miért szurkolni ma is, a soron következő BL meccsen este a Kielce érkezik Szegedre, a rendkívül fontos és várhatóan nagyon izgalmas összecsapást szerencsére otthonról is végigszurkolhatjuk. Hozunk egy jó kis raktárkoncertet, és egy remek magyar filmet is. Ha rajtunk múlik, nem fogsz unatkozni csütörtökön sem!

KORA ESTE PÁLYÁN A KÉKEK

Csütörtök 18.45-kor a Bajnokok Ligájában hazai pályán a lengyel Lomza Vive Kielcével csap össze a MOL-Pick Szeged. A lengyel rekordbajnok kifejezetten nehéz ellenfélnek tűnik, vezetik a BL csoportkört, de egy hazai győzelemmel lőtávolságon belülre kerülhetnek Bodóék. A találkozót a Sport1 élőben közvetíti.

Fotó: pickhandball.hu

EGY IGAZI SORSTRAGÉDIÁT MUTAT BE A MAGYAROCK DALSZÍNHÁZ

20:00-kor kezdődik a Magyarock Dalszínház előadása, a Mennyit bír ki az ember?  főszereplő 18 éves leventeként került szovjet fogságba, ahol egykorú társaival együtt a front haditörvényszéke tízévi szabadságvesztésre ítélte. Itt megkezdődik kálváriája a büntetőtáborok világában: Ukrajnában, Észak-Uralban, majd pedig Kazahsztán északi vidékein. A fiatalember a testi-lelki szenvedések poklában sem veszti el a külvilág iránti érdeklődését. Élénk figyelemmel kíséri a körülötte zajló eseményeket.  Rózsás János munkája a szibériai kényszermunkatáborokban eltöltött kilenc év naplószerű feldolgozása, mely alapján elkészült a zenés – verses sorstragédia színpadi változata is.

ESTE KEZDŐDIK AZ ÖRÖK TÉL

Szerencsére nem egy elfuserált időjárás-jelentésről van szó, hanem a kommunizmus áldozatainak emléket állító zseniális 2018-as magyar filmről. A Félvilág és A berni követ alkotóinak, Szász Attila rendezőnek és Köbli Norbert forgatókönyvírónak most is sikerült maradandót alkotnia, ha te is szívesen megnéznéd az Örök tél című filmet, 21:00-kor katt az M5-re!

NAGYOT MENT A TÁTRAI BAND IS A RAKTÁRBAN

Az 1987-ben alakult jazz-rock együttes bizony ma sem igényli a pihenőt: 2020-as raktárkoncertjük az elmúlt bő 30 év legjobb slágereit tömöríti egy közel egy órás műsorba.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb