Kikapcs

Március 20-tól újraindul a Bárka Kézműveskikötő

Majdnem három hónapos téliszünet után a március 20 -21-i hétvégén, reggel 9 és este 6 között újra kinyitja kapuit a Bárka Kézműveskikötő. A Fokára szervezett esemény főszervezőjével a tavaszi tervekről, nomeg arról beszélgettünk, hogyan lehet a járványhelyzetben legálisan kézműves vásárt tartani.

Fotó: Török Kornél, szeged365.hu

A MEGSZOKOTT HELYEN, A SZOKÁSOS JÓ HANGULATBAN A FOKÁN VÁRJA A BÁRKA KÉZMŰVESKIKÖTŐ LÁTOGATÓIT

Mocselini Rudolf, a rendezvény főszervezője (aki egyébként a Szegedi Hídivásár alapítója és főszervezője is), elmondta, hogy az előző alkalmakhoz hasonlóan a helyi termelők mellett az egész országból érkeznek majd portékáikkal a Fokára a kiállítók. Természetesen a kézműves piacról nem hiányozhatnak a hamisíthatatlan háztáji gasztro – különlegességek, lekvárok, mézek és sajtok, amit csak a szem megkíván. A Tisza hangulatos partját két napra újra a kürtöskalács illata lengi be, s miközben feltöltődhetsz a természetközeli piac kiállítói között sétálva, biztosan megtalálod a kínálatukból is a kedvencedet: legyen az egy kézzel készített ékszer, egy mutatós kerámia tárgy, vagy egy régi időket felidéző fonott kosár.

Fotó: Török Kornél, szeged365.hu

ALAPVETŐEN EZ EGY PIAC, EZÉRT A KORLÁTOZÁSOK ELLENÉRE IS MEGTARTHATÓ

Sokakban felmerül azonban a kérdés, ha nem lehet a járványhelyzet miatt hozott korlátozások értelmében rendezvényt tartani, hogyan rendezhető meg a Bárka Kézműveskikötő a Fokán. Mocselini Rudolf elárulta, erre azért van lehetőség, mert az esemény alapvetően a piac besorolás alá esik, tehát nem rendezvény, nincs a helyszínen se zene, se egyéb program, itt nem egész napos elfoglaltságot, időtöltést kínálnak a kilátogatóknak, hanem egy piaci hangulatot, környezetet, ahol kedvükre bevásárolhatnak a szegediek kedvenc kézműves termékeikből.

Fotó: Török Kornél, szeged365.hu

KÉTHETENTE FOG VÁRNI A BÁRKA, A KÉSŐBBIEKBEN TEMATIKUS NAPOKKAL IS

A főszervezőtől azt is megtudtuk, hogy a jövőben, az őszi szezonhoz hasonlóan kéthetente nyitná ki a Bárka a kapuit, és újdonságként hamarosan különböző tematikára épülve újul meg a piac. Az első ilyen alkalom várhatóan április 3-5 között, húsvét hétvégéjén zajlik majd, ahol stílszerűen az ünnepre helyezik a hangsúlyt az áruk tekintetében is: elöljáróban megtudtuk, hogy bárányos gasztronómiai kínálattal várják a vendégeket a szervezők, de a termelők is az ünnepnek megfelelően aktualizálják majd a kínálatukat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb