Közélet

Napi összefoglaló: mától tilos a hálapénz, a legnehezebb hetek előtt állunk, jönnek a szigorítások?

Jutott hír és újdonság bőven március első napjára is Szegeden. Megjött a napi összefoglaló: stagnál az újonnan beazanosított koronavírus fertőzöttek száma, megyénkben 178 új eset lett. Müller Cecília baljós előrejelzésekkel állt ma elő és ettől a naptól kezdve tilos a hálapénz, többek között Szegeden is. Kitalálod hol épül új Gyermek- és Ifjúságipszichiátriai részleg? Naná, hogy az SZTE Gyermekgyógyászati Klinikán. Elhoztuk még így estére a hódmezővásárhelyi busz-históriát de folytatódik a makói tüntetés durvább szakasza is.

TOVÁBBRA IS NÉGYEZER FELETT AZ ÚJ FERTŐZÖTTEK SZÁMA

4 326 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 432 925 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 178 új fertőzöttet azonosítottak. Elhunyt 84 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 15 058 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 322 956 fő, az aktív fertőzöttek száma 94 911 fő.

JÖNNEK AZ ÚJABB SZIGORÍTÁSOK?

Nagyon nehéz hetek várnak ránk, soha komolyabban nem kellett venni ezt a járványt, mint jelenleg – mondta Müller Cecília az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján. A tisztifőorvos elmondta, a vírus variánsai miatt egy erőteljes, intenzív emelkedés indult Magyarországon.

BYE, BYE HÁLAPÉNZ!

Új időszámításra ébredtünk: március 1-től hivatalosan is megtörténik a régóta sürgetett korszakváltás a hazai (és így a szegedi) egészségügyben. Kikerül a rendszerből a hálapénz, emelkednek az orvosbérek, valamint a döntéshozói szándék szerint méltóbb, egyben átláthatóbb viszonyok jönnek létre a szektor életében.

GYERMEKPSZICHIÁTRIÁVAL BŐVÜL SZEGED

Új épületszárnnyal gazdagodik az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika: a közelmúltban megkezdődtek az új Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai részleg építkezési munkálatai. A 2,3 milliárd forint értékű beruházás jóvoltából várhatóan 2022-re elkészül az ország legkorszerűbb gyermekpszichiátriai intézete.

VOLÁNBUSZ + JOVÁNYBUSZ = HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI BUSZBALHÉ

Zajlik az élet Szegeden és zajlik a szomszédban, Hódmezővásárhelyen is: ma reggel elindult az ingyenes közösségi közlekedés, amiből elég rendes kis show kerekedett – a Volánbusz, mint eddigi szolgáltató, és a Joványbusz, mint az önkormányzat által megbízott új szolgáltató is elindította járatait Vásárhelyen. 

HATÁROZATLAN IDŐRE LEÁLL A MUNKA MAKÓN

Most kedden 14 órától újra sztrájkolnak a makói gyárban, ezúttal határozatlan időre áll le a munka. Hajdú Roland, az MGSZ titkára korábban elmondta, hogy 24 pontos követeléseik gerincét azok az elemek teszik ki, amelyek a tavaly nyáron felmondott kollektív szerződésben benne voltak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb