- Hirdetés -
- Hirdetés -
Közélet

Az egészségügyben dolgozók több mint 95 százaléka aláírta az új szerződését

- Hirdetés -

Az egészségügyben dolgozók több mint 95 százaléka aláírta az új jogállási törvénynek megfelelő szerződését a hétfő esti adatok szerint – közölte keddi budapesti sajtótájékoztatóján az országos kórház-főigazgató, aki óriási eredménynek nevezte ezt. Mint hétfő este írtuk, Szegeden az orvosok többsége mindössze három hónapra írt alá, május 31-ig, mint közleményükben írták, ezzel haladékot haladékot adtak az egyetemi vezetésnek, hogy felülvizsgálják a kifogásolt pontokat.

Jenei Zoltán azt mondta, hogy több mint 110 ezren dolgoznak az állami egészségügyi rendszerben, ennek a csoportnak a nagy része elfogadta az új szerződését. Az arány akár még 96 százalékig is felmehet – vélekedett. Az országos kórház-főigazgató azt hangoztatta: ebben a helyzetben minden garancia megvan arra, hogy az ellátás színvonala az ország bármely területén az eddiginek megfelelő marad, sőt akár javulhat is.

Forrás: index.hu

SOK VOLT A KÉTKEDŐ

Jenei Zoltán tovább azt is elmondta, hogy bár sok volt a kétkedő és a kritikus vélemény, az egyénre lebontott tárgyalások és az információáramlás hatására végül 95 százalékos eredmény született, amely még javulni is fog. Nyilatkozni vasárnapig kellett, az új törvény szerinti foglalkoztatás hétfőn kezdődött – közölte Jenei Zoltán, majd kiemelte, hogy a tárgyalásokon sok kérdés, aggály fogalmazódott meg. Ezeket folyamatosan gyűjtik, egyeztetve a kórházi vezetőkkel. Nyitottak gondolkodni arról, hogy a következő időszakban miként tudnak még többet tenni a minőség javításáért.

A JÁRVÁNY ALATT IS BIZTOSÍTOTT AZ EGÉSZSÉGÜGY

Az országos kórház-főigazgató azt mondta, tiszteli azon egészségügyi dolgozókat, akik ebben a nehéz időszakban is vállalták, hogy maradnak az állami szférában. “Teljes garanciát lehet adni” arra, hogy a járvány alatt is biztosított az egészségügyi ellátás – jelentette ki Jenei Zoltán. Megjegyezte, hogy vannak olyan kisebb városi kórházak, amelyekben egy-egy területen nagyobb létszámban nem írták alá az új szerződést, ezeken a helyeken átcsoportosítással biztosítanak majd megfelelő körülményeket.

SZEGEDEN A SEBÉSZEK TÖBBSÉGE ELFOGADTA A SZERZŐDÉST

A szegedi sebészek többsége elfogadta az új szerződését, viszont csak három hónapra, ezzel kvázi haladékot adva az egyetemi vezetésnek arra, hogy felülvizsgálják a kifogásolt pontokat.

Forrás: MTI

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb