Közélet

Kérték, kapták: mégis nyitva maradhatnak a járműjavító műhelyek

Mint korábban megírtuk, hogy a tegnap elhangzott szigorítások hatására közös levélben fordultak az ország legjelentősebb kerékpáros civil, szakmai, piaci és jótékonysági szereplői a kormányhoz a járműjavító műhelyek nyitvatartásának biztosítása érdekében.

Erről bővebben itt:

MÉGIS NYITVA MARADHATNAK A KERÉKPÁRBOLTOK

Majd jött a hír szerkesztőségünkbe, hogy a péntek délutáni Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint nyitva maradhatnak a kerékpárboltok, szervizek és kölcsönzők. Facebook bejegyzésében a Kerékpárosklub így fogalmaz: “Nem tudjuk, hogy a Magyar Kerékpáripari- és Kereskedelmi Szövetség, a Magyar Kerékpárosklub, a Magyar Kerékpáros Szövetség, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség, a Budapest Bike Maffia és a Velo Budapest kérése változtatott-e az eredeti szándékon, de az biztos, hogy a kormány csütörtöki tájékoztatóin még nem volt szó a járműjavító műhelyek nyitvatartásáról.” “Köszönjük!” – tették hozzá.

EZ EGY FONTOS DÖNTÉS

A Kerékpárosklub közleményében azt is leírják, miért fontos ez a döntés:

“A járműjavító műhelyek nyitvatartásának biztosítása szükséges a lakosság mobilitási igényeinek kiszolgálása és a gazdaság működtetése szempontjából. Járványmegelőzési és egészségügyi hatásai mellett a kerékpározás egy környezetbarát, helytakarékos és széles tömegeknek elérhető közlekedési forma, mely világszerte bizonyította hasznosságát a vírushelyzetben. A kerékpár a magyar felnőtt lakosság 75 százaléka számára elérhető közlekedési eszköz, egyes régiók lakosságának mintegy harmada elsődlegesen kerékpárral közlekedik.”

BŐVEN VANNAK MÉG KIVÉTELEK

Szabadidős tevékenységet a velünk egy háztartásban élőkkel, illetve egyedül lehet folytatni, de másoktól másfél méteres távolságot kell tartani. Egyéni szabadidős sporttevékenység közben nem kell maszkot hordani. Az arborétumok, erdők, parkok nyitva maradnak. További részletek:

Forrás: Magyar Kerékpárosklub

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb