Közélet

Törölték 74 ezer ember oltását, végül egy részük mégis megkapta a vakcinát

A hétvégére ígért nagy szabású AstraZeneca program története szombat délutánra újabb fordulatot vett: bár pénteken 74 ezer ember oltását törölték, végül ezeknek az embereknek egy része mégis megkapta a vakcinát – írta a HVG.

CSÜTÖRTÖKÖN MENTEK KI A BEHÍVÓ SMS-EK, PÉNTEKEN LEMONDTÁK

A kormány még csütörtökön küldött – a tervek szerint – 74 ezer krónikus betegként regisztrált embernek sms-t, akik a hétvégén oltópontokon kaphatják meg a brit vakcinát. Hamar kiderült, hogy az sms-t olyan emberek is megkapták, akiket nemrég oltottak be, vagy egész máshol laknak, mint a számukra kijelölt helyszín. Emiatt a tömeges oltási kampányt erre a hétvégére lefújták, és pénteken délután pedig sms-ben értesítették erről az érintetteket.

AKI ODAMENT, MEGKAPTA A VAKCINÁT

A HVG szombaton mégis úgy értesült, hogy aki odament az oltópontra a megadott időpontban, a lemondás ellenére is megkapta a vakcinát. A portál kérdésére ezt az operatív törzs szombat délután lényegében meg is erősítette.

A HÉTEN KÖZEL 35 EZER PÁCIENST OLTOTTAK BE SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN

Ezen a héten összesen közel 35 ezer regisztrált pácienst oltanak koronavírus ellen Csongrád-Csanád megyében – adta hírül a kormányhivatal. Többféle vakcina érkezett, információink szerint Szegeden, a Török utcai oltópontra 120 pácienst hívtak be.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb