Közélet

Dobrev-Botka gate: megszólalt a szegedi DK és a Fidesz

Pontosan egy hete járt Botka Lászlónál a DK EP képviselője, aki péntek délután bejelentette: koronavírusos. A találkozón készült fotók tanulsága szerint egyik politikus sem viselt maszkot, Szeged első embere még nem szólalt meg, mások annál inkább.

Az első és legfontosabb: mielőbbi gyógyulást kívánunk, egyben reméljük, senki sem kapta el a betegséget Gyurcsány Ferenc feleségétől. Az ügyben elsőként a szegedi DK elnöke, Binkszi József szólalt meg, őt a szegedi Fidesz követte, akik már arról írnak közleményükben, hogy állítólag a polgármester kabinetfőnöke, Kalmár Gábor is fertőzött lehet.

BINSZKI JÓZSEF MÁR TÚL IS ESETT A TESZTEN, NEGATÍV

Binszki József miután megtudta, hogy Dobrev Klára koronavírusos, azonnal csináltatott egy PCR tesztet, ami – mint közösségi média oldalán írja – negatív lett.

“Mivel Szegeden nagy valószínűséggel én töltöttem vele a legtöbb időt, ebből a negatív teszteredményből arra következtetek, hogy közülünk akkor senki nem volt és nem lett fertőzött” – írja a DK szegedi elnöke, hogy megállapítása mennyire állja meg a helyét virológiai szempontból, jó kérdés: attól, hogy ő nem kapta el a betegséget (ennek őszintén örülünk), más még simán lefertőződhetett.

SZEGEDI FIDESZ: VAJON FERTŐTLENÍTETTEK A SZEGEDI VÁROSHÁZÁN?

A szegedi Fidesz hétfő délutáni közleményében arról ír, hogy a képviselőnő közel tíz találkozót ült végig – a közösségi média oldalára feltöltött fotók alapján – maszk nélkül a múlt héten. A szegedi szervezet úgy tudja, a polgármester kabinetfőnöke, Kalmár Gábor is koronavírus-fertőzötté vált. Ennek kapcsán a sajtóanyagukban felteszik a kérdést: ha a Szegedi Városházán ilyen mértékben figyelmen kívül hagyták az óvintézkedéseket a látogatás alkalmával, akkor miután kiderült, hogy Dobrev Klára koronavírusos, azt követően fertőtlenítettek-e?  

Ami már biztos:

  • Dobrev Klára pozitív lett,
  • Binszki József negatív,
  • Botka Lászlóról egyelőre semmit sem tudni, az önkormányzat még nem reagált a feltett kérdésekre,
  • A fenti közlemény szerint lehetnek fertőzöttek a városházán, de róluk sem tudni semmit.

Amint kapunk infót a polgármesteri kabinettől, jövünk vele. Az EP képviselőnek és az esetleges fertőzötteknek mielőbbi jobbulást kívánunk!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb