Közélet

Botka László: Szeged ma is a magyar szabadság bástyája

Szeged ma is a magyar szabadság bástyája, fogalmazott Botka László polgármester az 1848/49-es szabadságharc évfordulóján ünnepi Facebook posztjában.

„Szegednek népe, nemzetem büszkesége” – kezdte megemlékezését Kossuth Lajos szavaival Botka László, és felidézte, Kossuthot meghatotta a szegediek hazaszeretete és szabadság iránti vágya, és a mai Klauzál téren több ezres tömeg éltette a honvédek vezérét, amikor elmondta lelkesítő beszédét.

“Szeged mindig kivette részét a szabadságért folytatott küzdelemből. 1848-ban városunk volt a forradalmi magyar kormány utolsó bástyája, de a sebesült katonák ellátásának is Szeged volt az egyik legfontosabb központja. 1956-ban a szegedi egyetemisták gyújtották meg a forradalom lángját, itt fogalmazták meg azokat a követeléseket, amiket később a pesti srácok átvettek. 1989-ben itt alakultak meg a rendszerváltók első reformkörei. Szeged ma is a magyar szabadság bástyája, 2022-ben is élen fogunk járni a szabadságért vívott küzdelemben. Emlékezzünk együtt az 1848-as forradalom és szabadságharc hőseire!Éljen a magyar szabadság, éljen a haza!” – írta a polgármester ünnepi megemlékezésében.

Forrás: Botka László hivatalos Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb