Kikapcs

Szivárványos szuperhős? Meleg tinédzserként jöhet Szegedre Amerika Kapitány

Bár a tavalyi, XII. Szegedi Képregényfesztivál elmaradt, bízunk benne, hogy az idén már összejöhet az ország egyik legrangosabb képregényszemléje a Somogyi Könyvtárban. Ha így lesz, Pókember, Batman és Superman mellett most akár egy LMBTQ Amerika Kapitány is tiszteletét teheti a Napfény Városában: a Marvel Comics bejelentette, elkészíti a szuperhős meleg verzióját.

Az Amerika Kapitány új karakterét, a saját neméhez vonzódó tizenéves srácot Aaron Fischernek hívják, és egy teljesen új, kifejezetten a meleg tinédzsereknek szóló képregény-sorozat első részében mutatják be. A meleg Amerika Kapitány az otthonról elszökött fiatalok és a hajléktalanok jogait védi majd. „Transzneműként örülök, hogy bemutathatok egy nyíltan homoszexuális személyt, aki imádja Amerika Kapitányt, és aki harcol a gonosz ellen azért, hogy segítse a társadalom perifériáján élő és láthatatlanná vált embereket” – nyilatkozta a karaktert megálmodó transznemű művész, Jan Bazaldua.

Az Amerika Kapitány meleg kiadása június 2-án kerül a boltokba, éppen az LMBT Pride hónap kezdetén. Közben a nagy konkurens, a DC Comics sem tétlenkedik: a Batwoman TV sorozatban felbukkant egy leszbikus színésznő által alakított meleg szuperhős is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb