Mindenmás

Saját dédnagymamáját lopta meg egy hódmezővásárhelyi férfi

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a fiatal helyi férfival szemben, aki két évvel ezelőtt meglopta saját dédnagymamáját, valamint elsikkasztotta főbérlője berendezési tárgyait is – olvasható a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség közleményében.

DÉDNAGYMAMÁJÁTÓL 50 EZER FORINTOT LOPOTT, FŐBÉRLŐJÉT 200 EZER FORINT ÉRTÉKBEN KÁROSÍTOTTA MEG

A vádirat szerint a vádlott 2019. február 2. napján látogatóba ment dédnagyszülőjéhez. A látogatás során az idő asszony rövid időre egyedül hagyta unokáját a nappaliban. A vádlott ezt kihasználva a szekrényben felkutatta, és a ruházatába rejtette a sértett mintegy 50.000 forint készpénzét, majd hamarosan elbúcsúzott és távozott. Két nappal később – anyagi gondjai megoldása érdekében – a vádlott elhatározta, hogy eladja albérletének egyes berendezési tárgyait. Ezért megkérte egy ismerősét, hogy szállítsa el a különböző holmikat. Az utánfutóra felrakodott, közel 200.000 forint értékű bútorok és konyhai felszerelések a valóságban a vádlott főbérlőjének tulajdonában álltak, ő azonban az ismerősének azt mondta, hogy azok a sajátjai.

LOPÁS ÉS SIKKASZTÁS MIATT KELL FELELNIE

A vádlott ismerőse ebben a hiszemben értékesítette azokat egy használtcikk-kereskedőnél, és később a kapott vételár jelentős hányadát a vádlottnak átadta. Az adásvétel során kiállított vételi jegyen azonban a vagyontárgyakat valótlanul sajátjának vallotta, a vételi jegyet tulajdonosként írta alá a kereskedés alkalmazottja előtt. A vádlottat a járási ügyészség üzletszerűen elkövetett lopás vétségével illetve sikkasztás bűntettével, míg társát hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb