Kikapcs

Szerdán Szegeden is megáll a közösségi közlekedés, városunk egy perc némasággal emlékezik meg a koronavírus-járvány áldozatairól

Egy perc csenddel, Budapest és Szeged is csatlakozik az európai nagyvárosokat tömörítő Eurocities kezdeményezéséhez, és jövő szerdán, március 24-én egy perc némasággal emlékeznek meg a koronavírus-járvány áldozatairól, és mindazokról, akik bármilyen módon elszenvedik a járvány következményeit.

Budapesten szerdán délben áll meg egy percre a közösségi közlekedés – a hírt Facebook-oldalán Karácsony Gergely főpolgármester osztotta meg, míg Szegeden a részletek hétfőn derülnek ki. Karácsony Gergely egyébként így fogalmazott:

„Tudom, az egy perces csend gesztusa nem csökkenti a gyász fájdalmát, nem enyhíti a sok szenvedést, amit a járvány és annak következményei okoznak. De talán alkalmas arra, hogy emlékeztessük magunkat: nem törődhetünk bele, nem fásulhatunk bele a nap mint nap közölt drámai adatokba.”

NEMES GESZTUS, KÖSZÖNET

Karácsony Gergely hozzátette, hogy ezzel a gesztussal szeretné megköszönni az orvosok, rezidensek, ápolók, mentősök munkáját, és mindazokét, akik a korlátozások idején is működtetik a városokat és Magyarországot.

„Az emlékezés és a hála gesztusai nem az egyre alpáribb hangú politikai viták felhangosítását, hanem éppen azok lehalkítását célozzák. Mert a vírus nem válogat, nincs kormánypárti járvány és ellenzéki járvány, miként nincs kormánypárti oltás és ellenzéki oltás sem. A drámai halálozási adatok, a járvány pusztítása csakis az együttműködés és az együttérzés parancsát rója minden döntéshozóra” – írja.

SZEGED IS CSATLAKOZIK A KEZDEMÉNYEZÉSHEZ

Azzal kapcsolatban, hogy Szegeden lesz-e hasonló esemény telefonon kerestük fel a helyi SZKT illetékeseit, akik elárulták, hogy a mi városunk is csatlakozik a kezdeményezéshez és szerdán Szegeden is egy perces némasággal adóznak a koronavírus-áldozatainak. A részletekről hétfőn döntenek, amiről természetesen mi is beszámolunk majd.

Forrás: Telex.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb