Mindenmás

Best of Police: stresszoldásra kristálymeth és a forgalommal szemben hasító, majd tömegkarambolt okozó sofőr a hét legizgalmasabb rendőrségi hírei között

Egy nap pihenő sem akadt a megyei rendőröknek, ugyanis az elmúlt időszakban több hajmeresztő eset is munkát adott nekik: volt itt horrorkaraván, az autópályán a forgalommal szemben hasító, majd tömegkarambolt okozó sofőr és metamfetamin csempész is a héten. Mutatjuk a legizgalmasabb rendőrségi híreket Szegedről és környékéről.

ITTAS VEZETŐK A HOSSZÚ HÉTVÉGÉRE

Letudtuk az ünnepi hosszú hétvégét és többen fel is öntöttek a garatra, amivel csak egy baj volt: volán mögé ültek. Négy nap alatt kilenc esetben indult büntetőeljárás ittas gépjárművezetőkkel szemben Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök Szegeden négy, Hódmezővásárhelyen és Makón két-két, míg Szentesen egy alkalommal indítottak büntetőeljárást ittas járművezetőkkel szemben a hosszú hétvége alatt.

HORRORKARAVÁN AZ AUTÓPÁLYÁN

Láttunk már néhány “parádés” horrorkaravánt, de ez a produkció mindent vitt. A fotót Gábor nevű olvasónktól kaptuk, mint írja, az egyik ismerőse lőtte az M0 autópálya közelében szerdán.

FELMARKOLTA AZ ELŐLEGET TÖBB ALKALOMMAL, MAJD LELÉPETT

Az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó – főleg, ha pénzt is kap az ember érte. A hódmezővásárhelyi nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát azzal a szeghalmi férfival szemben, aki 2018 nyarától egy éven keresztül több sértettől vett át előleget ház körüli munkák elvégzésére, amelyeket végül sosem készített el. Üzletszerű csalás miatt kell most felelnie.

SZOMORÚ TANULSÁGA ANNAK, HOGY MIÉRT KELL A VISSZAPILLANTÓ TÜKÖRBE NÉZNI

A vádirat szerint a férfi Sándorfalva irányába közlekedett a kistehergépkocsival, majd a mellékútra balról csatlakozó bekötőútra kívánt kanyarodni, ezért lassított. A vádlott mögött motorkerékpárján haladó sértett észlelte a kisteherautó lassuló mozgását, ezért elkezdte megelőzni. A vádlott azonban a kanyarodást – időben és távolságban is – túl korán kezdte meg, azt balra, kis ívben hajtotta végre. A tehergépjármű kanyarodását a motoros már féktávolságon belül észlelte, és az ütközést nem tudta elkerülni. A motort vezető férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

SZEMBEN HALADNI A FORGALOMMAL AZ M5-ÖSÖN NEM JÓ ÖTLET…

Nem is értjük, hogyan történhetett meg: forgalommal szemben haladó, bolgár autó okozott tömeges balesetet csütörtökön éjszaka az M5-ös autópálya 157-es kilométerszelvényénél. Az államhatár irányából érkező, forgalommal szemben haladó személyautó hét másik, Budapest felől érkező, szabályosan közlekedő gépkocsival ütközött össze.

STRESSZOLDÁSRA “GYÓGYNÖVÉNYSZÁRMAZÉK”

Heti döbbenet: 100 gramm barna színű, kristályos anyagot szállított a röszkei határon egy koszovói férfi. A pénzügyőröknek a gyanúsított azt állította, hogy ezt a „gyógynövényszármazékot” saját fogyasztásra szánta, hazájában pedig stresszoldásra használják.

LÁTOGATÓBA MENT A DÉDNAGYMAMÁHOZ, MAJD MEGLOPTA

A vádirat szerint a vádlott látogatóba ment dédnagyszülőjéhez. A látogatás során az idő asszony rövid időre egyedül hagyta unokáját a nappaliban. A vádlott ezt kihasználva a szekrényben felkutatta, és a ruházatába rejtette a sértett mintegy 50.000 forint készpénzét, majd hamarosan elbúcsúzott és távozott. Két nappal később – anyagi gondjai megoldása érdekében – a vádlott elhatározta, hogy eladja albérletének egyes berendezési tárgyait.

8 MILLÁS VOLKSWAGEN: VÉGÁLLOMÁS RÖSZKE

Újabb körözött autót kapcsoltak le a határon. A magyar rendőrök a német hatóságok által körözött gépjárművet foglaltak le Röszkénél. A 8 millás verdát egy dán állampolgárságú férfi vezette.

SIKKASZTÁS MIATT KERESIK A KÉT FÉRFIT

A Kisteleki Rendőrkapitányság sikkasztás vétségének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen. A sértett elmondása szerint a feltételezett elkövetők azzal keresték fel otthonában az idős hölgyet, hogy különféle elektromos szerszámokat kérjenek kölcsön. A két férfi meggyőzte az idős nőt arról, hogy rövid időd belül visszahozzák az értékeit, azonban erre sosem került sor.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb