Közélet

Napi összefoglaló: migránsok flangáltak a Dugonics téren, bukott a parti az egyik szórakozóhelyen, a tiltás ellenére nyitva volt

Felpörögtek az események így a hét első napjára Szegeden, bőven akadt hír a mai napra. Nézzük a legfontosabb történéseket: végre 10 ezer alatt lett a napi fertőzöttek száma, Szegeden és környékén 294 új esetet regisztráltak. Szlávik János szerint jöhet a magyar mutáns és az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján kiderült, hogy egy szegedi szórakozóhelyet is bezártak a hétvégén a rendőrök. A kérdés az, hogy miért volt nyitva… Migránsokkal is találkozhattunk ma Szegeden, ugyanis két tunéziait gyűjtöttek be a rendőrök a Dugonics téren. Egyre drámaibb a helyzet Szegeden: sajnos már a daganatos, sürgős betegek között is szelektálni kell.

HÉTINDÍTÓ COVID-SZÁMOK: MÉG MINDIG SIRALMAS A HELYZET

Még mindig nagyon magas az új fertőzöttek száma hazánkban. 9046 új esetet regisztráltak országosan az elmúlt 24 órában, ezzel a járvány kezdete óta összesen 580 642 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 294 új esetet regisztráltak vasárnap. Elhunyt 189 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 18 451 főre emelkedett. 

SZLÁVIK SZERINT KÖNNYEN JÖHET EGY MAGYAR MUTÁN IS

Az sem kizárt, hogy egy magyar vírusmutáns is kialakul – mondta a Dél-pesti Centrumkórház főorvosa hétfő reggel a TV2 Mokka című műsorában. Szlávik János beszélt arról is, hogy ez azért következhet be, mert a koronavírus folyamatosan változik és próbál kiszabadulni védőoltás fogságából.

LEBUKOTT A SZEGEDI PARTI: AZ OPERATÍV TÖRZS IS MEGJEGYEZTE

Bár a koronavírus-járvány alatt helyben fogyasztásra nem lehetnek nyitva a vendéglátóhelyek, ennek ellenére a hétvégén több ízben is intézkedniük kellett a rendőröknek, többek között Szegeden is – közölte Kiss Róbert az operatív törzs hétfői tájékoztatóján. Szombat hajnalban a szegedi rendőrök garázdaság miatt állítottak elő hat fiatalt, akik mint kiderült, egy közeli szórakozóhelyen voltak bulizni. Az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese hozzátette, egyelőre vizsgálják az üzemeltető felelősségét, a fiatalokkal szemben a kijárási tilalom megszegése miatt szabálysértési eljárás indult.

SZEGED KÖZPONTJÁBAN MÉG MIGRÁNSOKAT IS FOGTAK MA

Nincs is jobb, mint hétfőn délelőtt migránsokat kergetni Szegeden, a Dugonics téren: a helyi rendőrök és katonák két migránst fogtak el fél 9 körül Szeged belvárosában.

EGYRE DRÁMAIBB A HELYZET VÁROSUNKBAN

Drámai posztot tett ki Prof. Bajory Zoltán, az SZTE ÁOK Urológiai Klinika igazgatója, melyben arról ír, a daganatos vagy sürgős betegeik közt is szelektálniuk kell. A professzor szerint a szegedi COVID járványközpontban napról napra súlyosbodik a helyzet, így egyre több humán erőforrás átvezénylésére van szükség. A klinika Facebook oldalára kitett bejegyzés szerint elérték azt a szintet, hogy csakis az életmentő beavatkozásokat tudják elvégezni a héten.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb