Mindenmás

Best of Police: autószállító tréler Knight Rider módban, nemzetközi találkozó a szomszédban és kakaskodás az M5-ösön

Ezen a héten sem tétlenkedtek megyénk kékruhásai, sőt! Volt itt minden, mint karácsonykor: megleckéztetésből felakasztott barát, Knight Rider módban szalagkorláton átugrató autószállító tréler, embercsempészek minden mennyiségben, autópályán való kakaskodás és büntetőfékezés, valamint nemzetközi találkozó a szomszédos megyében. Tarts velünk, és mutatjuk a hét legizgalmasabb rendőrségi híreit Szegedről és környékéről.

“MEGLECKÉZTETÉSBŐL” FELAKASZTOTTA BARÁTJÁT, NYOLC ÉV BÖRTÖN LETT A VÉGE

Emberölés kísérlete miatt – nem jogerősen – nyolc év börtönre ítélt a Kecskeméti Törvényszék egy 39 éves kiskunhalasi férfit, aki leütötte, majd öngyilkosságnak álcázva az esetet, felakasztotta barátját. A férfira nagyjából negyedóra múlva élettársa talált rá, aki azonnal értesítette a mentőket. A férfit újraélesztették és kórházba szállították. A gyors orvosi segítségnek köszönhetően életben maradt, de maradandó sérülést szenvedett. A Kecskeméti Törvényszék távmeghallgatás keretében megtartott tárgyaláson nyolc év börtönre ítélte a kiskunhalasi elkövetőt. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, míg a vádlott és a védője felmentés, illetve enyhítés érdekében fellebbezett a Szegedi Ítélőtáblához.

AUTÓSZÁLLÍTÓ TRÉLER KNIGHT RIDER MÓDBAN

Még a Knight Rider csodaautója, Kitt is megirigyelte volna azt a mutatványt, ahogy a szalagkorlátnak ugratott egy autószállító tréler ma az M5 – ös autópályán Szeged felé. A jármű éppen az M0-s autóút déli szektorán, az M5-ös autópálya felé, a diósdi csomópontnál haladt, amikor megtörtént a baleset, közölte az autopalyahirek.hu. Mint írták, a 10-es km-nél a belső sávot lezárták, a baleset mellett két sávon araszol a forgalom, ezért óvatosan vezessetek az érintett útszakaszon.

TESTVÉRI SZERETET: SZÍR CSEMPÉSZEK RENDŐRKÉZEN

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt egy szír testvérpárral és azok ismerősével szemben, akik a vád szerint idén januárban azért utaztak Szegedre, hogy a rokonukat nyugatra szállítsák. A vádirat szerint a vádlottak testvére illegálisan lépte át a magyar-román határt két másik szír társaságában. A nagy hideg miatt a férfi telefonon értesítette Németországban lakó fivéreit, és kérte, hogy jöjjenek el érte Magyarországra. A vádlottak két külön gépjárművel elindultak testvérükért, egyikük a kocsik rossz állapotára tekintettel egy további útitársat is vett maga mellé. 

MÁR EGYMILLIÓ NÉZŐNÉL A RENDŐRÖKET LEDUDÁLÓ ROBOGÓS VIDEÓJA

A felvétel főszereplője azért kezdett el dudálni a Teréz utcán előtte haladó rendőrökre, mert azok bekapcsolva felejtették az autó tetejére szerelt fényhidat. A kürtölésből morcosabb esetben büntetés is lehetett volna, mivel a KRESZ 30. § szerint tilos lakott területen dudálni, kivéve ha az baleset megelőzését szolgálja – itt pedig az utóbbiról szó sem volt. A videóban szereplő szegedi rendőrök viszont ismét bebizonyították, hogy a Napfény Városában még a hatóság is barátságos: a dudálást egy ablakon kinyújtott tenyérrel köszönték meg büntetés helyett.

NEMZETKÖZI TALÁLKOZÓ A SZOMSZÉDBAN

Nem csak Szegeden és környékén, hanem a szomszéd megyében is zajlik az élet, ha migránsokról és embercsempészekről van szó. Történt ugyanis, hogy egy Olaszországból ellopott kocsival ütközött egy ház falának a Bács-Kiskun megyei Mélykúton egy, a rendőrök elől menekülni próbáló sofőr – közölte a megyei rendőrfőkapitányság pénteken a rendőrségi honlapon.

ROMÁN CSEMPÉSZ, ERITREAI MIGRIK

A vádirat szerint a vádlott ismeretlen társaival 2020. február 8-án, este 9 óra körül vette fel Románia területén egy mikrobuszba a hat, magát eritreai nemzetiségűnek valló személyt, akiket azután a zöldhatáron átkísértek Magyarország területére. A Nagylakot elkerülő főút közelében az illegális határátlépőket már várta egy gépkocsival a vádlott egy másik ismeretlen társa, majd együtt elindultak Ausztria irányába.

KIERPÜLT KERÉK OKOZOTT BALESETET AZ M5-ÖSÖN

Három autóban is kár keletkezett, mikor egy másik sávba átrepülő kerék balesetet okozott az M5-ösön Kiskunfélegyházánál. Egy Budapest felé haladó pótkocsis teherautóba hátulról, nagy sebességgel belehajtott egy személyautó, ami az ütközés következtében megpördült, a középső szalagkorlátnak csapódott, majd a kitört kereke átrepült a szembejövő oldalra, ahol egy kisteherautó alá szorult. Csodával határos módon a hajmeresztő balesetben senki sem sérült meg, de a személyautó totálkáros lett.

FEGYVERARZENÁL A HATÁRON

Vádat emeltek két szerb férfival szemben, mert 29 lőfegyvert próbáltak meg Magyarországra csempészni 2019 őszén. Szanka Ferenc elmondta, a férfiakat társtettességben elkövetett lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettével vádolják. A két férfi 2019. október 13-án jelentkezett belépésre a röszkei autópálya-határátkelőhelyen egy szerb gépkocsi sofőrjeként és utasaként. A vádirat szerint az őket ellenőrző pénzügyőrnek feltűnt ideges viselkedésük, és a gépjármű tanksapkája is ütögetésre rendellenes hangot adott, ezért másodlagos vizsgálatot rendelt el.

KAKASKODÁS ÉS BÜNTETŐFÉKEZÉS AZ AUTÓPÁLYÁN

Kis híján tömegbaleset történt április elsején az M5-ös autópálya kivezető szakaszán, amikor egy taxi és egy fekete Volkswagen Passat sofőrje feszült egymásnak az úton, írta meg a Budapesti Autósok Közössége. Az egész incidenst pedig rögzítette egy arra közlekedő jármű fedélzeti kamerája.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb