Közélet

Napi összefoglaló: másfél hónapja nem volt ilyen kevés új fertőzött, megvan a két és félmillió beoltott, holnap nyitás

Vége a hosszú hétvégének és megkezdtük a rövid munkahetet. Mutatjuk, hogy mik voltak a keddi nap legfontosabb eseményei Szegeden és környékén, valamint az országban: megvan a 2,5 millió beoltott, holnap nyithatnak az üzletek – jelentette be ma Orbán Viktor. Másfél hónapja nem volt ilyen kevés a napi újonnan beazonosított fertőzöttek száma, a megyénkben 102 új beteget regisztráltak. Müller Cecília, az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján elmondta, 276 ezer főt oltottak be az ünnepek alatt, valamint Kiss Róbert beszámolója szerint egy üllési házibuli is bebukott tegnap. Az Európai Gyógyszerügynökség szerint van összefüggés az AstraZeneca-vakcina és a vérrögképződés között és kedden arra is fény derült, hogy 3,4 százalékkal emelkedtek az élelmiszerárak az előző évhez képest. Továbbá, arról is hírt kaptunk ma, hogy a Volánbusz Szegeden is érvényben tartja a tavaszi szünet után is a ritkított menetrendjét. Jöjjön a napi összefoglaló!

MEGVAN A 2,5 MILLIÓ BEOLTOTT, SZERDÁN NYITÁS

Orbán Viktor Facebook oldalán közölte, hogy megvan a 2,5 millió beoltott. Mint fogalmazott: “Egy éve háborús időkre emlékeztető állapotok között, korlátozások, kijárási tilalom és személyes veszteségek mellett éljük az életünket. A vírus háborút indított ellenünk és az egyetlen győzelemmel kecsegtető fegyver a vakcina” – emelte ki a miniszterelnök, majd hozzátette, hogy 1 hónap alatt a két és félszeresére növeltük a beoltottak számát ezért: holnaptól nyithatnak az üzletek, és újraindulhatnak a szolgáltatások.

MÁSFÉL HÓNAPJA NEM VOLT ILYEN KEVÉS ÚJ FERTŐZÖTT

Látványosan lecsökkent a fertőzöttek száma az elmúlt 24 óra adatai alapján: 1890 új esetet regisztráltak az országban, ezzel a járvány kezdete óta összesen 691 743 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében is csökkenő tendenciát mutat az új esetek száma, az elmúlt 24 órában 102 új fertőzöttet regisztráltak Szegeden és környékén. 

276 EZER FŐT OLTOTTAK BE A HOSSZÚ HÉTVÉGÉN

Müller Cecília országos tisztifőorvos elsőként köszönetét fejezte ki, 4 nap alatt sokat tettek a járvány megfékezése érdekében azok, akik dolgoztak a oltópontokon, vagy oda szállítottak vakcinákat. Olyan is volt, hogy fogorvos segített az oltópontokon az ünnepek alatt – mondta az országos tisztifőorvos a kedden megtartott Operatív Törzs sajtótájékoztatóján. Mint mondta, 276 ezer főt oltottak be az ünnep alatt, ez jelentős eredmény. 

ILLEGÁLIS HÁZIBULI BUKOTT ÜLLÉSEN

A hétvégén a rendőrök lecsaptak egy illegálisan nyitva lévő vendéglátó egységre Üllésen, számolt be róla Kiss Róbert, az Operatív Törzs mai tájékoztatóján. A kiszolgált vendég a mosdóban bújkált a rendőrök elől.

VAN ÖSSZEFÜGGÉS AZ ASTRAZENECA-VAKCINA ÉS A VÉRRÖGKÉPZŐDÉS KÖZÖTT

Összefüggés van az AstraZeneca brit-svéd gyógyszercég és az Oxfordi Egyetem által a koronavírus ellen kifejlesztett vakcina és a vérrögképződéses esetek között – jelentette ki Marco Cavaleri, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) vezető tisztségviselője egy kedden megjelent olasz lapinterjúban.

3,4 SZÁZALÉKKAL EMELKEDTEK AZ ÉLELMISZER ÁRAK EGY ÉV ALATT

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb (februári) számai alapján Magyarországon 3,4 százalékkal drágultak egy év alatt az élelmiszerek, írta a Telex cikkében. Sokan azonban ennél jóval nagyobb drágulást érzékelnek a pénztárcájukon, amikor elmennek egy-egy nagy bevásárlásra. De vajon ennek mi lehet az oka?

MARAD A RITKÍTOTT MENETREND

A tavaszi szünet után is – április 7-étől visszavonásig – a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint közlekednek a Volánbusz járatai – tájékoztatta a buszvállalat kedden az MTI-t, így Szegeden is marad az elmúlt időszakban megszokott, ritkított menetrend a buszoknál.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb