Sport

57 ország már nevezett a szegedi kajak-kenu európai pótkvalifikációs versenyre és a felnőtt Világkupára

Bár még közel egy hónap hátra van a nevezési határidő végéig, de már 57 ország és több mint 1000 résztvevő jelezte, hogy ott lesz a szegedi európai pótkvalifikációs versenyen és felnőtt Világkupán – írja a kajakkenusport.hu.

A nemzetközi kajak-kenu versenyekre kidolgozott járványügyi protokoll már a tavaly szeptemberi gyorsasági Világkupán is jól vizsgázott, a magyar szervezők azt ígérik, hogy az idei eseményre még szigorúbb biztonsági intézkedéseket vezetnek be a Maty-érre érkezők egészségének védelme érdekében.

PÓTKVALIFIKÁCIÓS VIADAL ÉS VILÁGKUPA IS LESZ

Március 24-én volt egy éve annak, hogy kiderült, a 2020-as tokiói olimpiai játékokat elhalasztja a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. Erre reagálva a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) tavaly tavasszal úgy döntött, hogy a 2021-es szezon első világkupa versenye mellett az európai olimpiai és paralimpiai pótkvalifikációs viadalt is Magyarország rendezheti meg idén májusban. “Mondhatjuk, hogy a magyar szervezőbizottság az előkészületeket már tavaly megkezdte azzal, hogy megrendezte 2020 egyetlen felnőtt gyorsasági versenyét, a szeptemberi Világkupát. – mondta Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu (MKKSZ) elnöke, a szervezőbizottság vezetője, majd hozzátette, hogy Szegeden már akkor olyan járványügyi protokollt állítottak fel, amely garantálta a versenyre érkező csapatok és vendégek biztonságát.

SZIGORÚBB SZABÁLYOK

A jelenlegi helyzetben a magyar szervezők szintet lépnek, és az ICF-el közösen idén még szigorúbb szabályokat vezetnek be, amelyeknek betartását ellenőrizni fogják a résztvevők egészségének védelme érdekében. “A májusi versenyünkre eddig 57 ország jelezte részvételi szándékát, de vannak további érdeklődök, így valószínűleg napokon belül átlépjük a 60-at, ebből 35 nemzet lesz ott a pótkvalifikációs viadalon is. Az utazási nehézségek ellenére ez a magas szám nem meglepő, hiszen azoknak az élversenyzőknek is fontos, hogy néhány hónappal az olimpia és a paralimpia előtt a felkészültségüket ellenőrizzék, akik már szereztek kvótát Tokióra. Bízunk benne, hogy méltó házigazdái lehetünk ennek a kiemelt jelentőségű eseménynek.” – tette hozzá Schmidt Gábor.

Forrás: kajakkenusport.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: grile aer
'Fel a tetejéhez' gomb