Kikapcs

Elmaradt a dömping a szegedi üzletekben, a fodrászok ki sem látnak a munkából

Felemás rajttal indult a fokozatos nyitás első fázisa a Napfény Városában, az általunk megkérdezett üzletek roham helyett óvatos indulásról számoltak be, a bevásárlóközpontok bejáratánál sem volt tumultus, a fodrászok és a szépségipar képviselői viszont ki sem látszanak a munkából.

SZERDÁTÓL EGY KICSIT ÚJRAINDULT AZ ÉLET SZEGEDEN

Megvan a 2 és félmillió beoltott, újranyitnak az üzletek, mehetnek a szolgáltatások, kitolják a kijárási tilalom kezdetét – jelentette be Orbán Viktor egy Facebook üzenetben kedd délután. A repülőrajt annak dacára, hogy már napok óta borítékolható volt, alaposan meglepte a szegedi üzlet-tulajdonosokat, a legtöbb helyen villámgyors matricázással telt a szerda hajnal:

FULLON A FODRÁSZOK, KOZMETIKUSOK

Négy hét össznépi mikrofonfrizura után várható volt, hogy dömping lesz a fodrászatoknál és így is lett: 10-ből 9 szegedi borbély non-stop kapkodja a telefonokat a miniszterelnöki bejelentés óta. „Húzós napok jönnek, éjjel-nappal vágni fogok, hétvégén is, de nyilván, 4 hét lemaradását lehetetlen pár nap alatt pótolni” – nyilatkozta szerdán Rózsa Peti szegedi fodrász, hozzá hasonlóan csütörtök délután telt ház volt az ÁRKÁD mindkét fodrászatában és a belvárosi Barberben is.

TUMULTUS NÉLKÜLI RAJT A BOLTOKBAN, SORBANÁLLÁS NÉLKÜLI BEJUTÁS A SZEGEDI HIPERMARKETEKBEN

A legtöbb általunk megkérdezett szegedi üzlettulajdonos szó szerint “fokozatos” nyitásról számolt be, míg szerdán éppen hogy csak szállingóztak a vásárlók, csütörtökön már egész tűrhető forgalom volt a legtöbb boltban.

Tegnap délután Török Kornél kollégánk a nyakába vette a várost, hogy lefotózza, mekkora sorok állnak a Tesco – Lidl – Penny trió előtt, az eredmény meglepő volt:

RÓKUSI TESCO: PÁR EMBER VÁRAKOZOTT A BEJÁRATNÁL

Itt speciel 1-2 ember várakozott délután 4 és 5 között (ami elvileg csúcsidő) a bejárat előtt, ahol piros matricákkal jelölték be a várakozó szegediek másfél méteres távolságát. Egyelőre nem volt túl sok haszna a pöttyöknek:

LIDL: 2-3 PERC VÁRAKOZÁS VOLT CSÜTÖRTÖK DÉLUTÁN

A Makkosházi körúti LIDL előtt már volt egy minimális sor, de a kint várakozók 2-3 perc várakozás után simán be tudtak jutni:

PENNY MARKET: SEMMI TUMULTUS

A fenti szupermarket szomszédjában sor sem volt délután 5 körül, a húsvét előtt látott tumultusnak nyoma sem volt:

A NAGYOK SZIGORÚBB LÉTSZÁM-LIMITEK SZERINT RAJTOLTAK

A multik egy része a megengedettnél is szigorúbb szabályok szerint engedi be a vásárlóit, a szegedi Decathlon például a jogszabályi lehetőségnél 5-7 százalékkal kevesebb vevőt enged be áruházaiba, a Spar pedig a bevásárlókocsikkal szabályoz: a szegedi üzletekbe kizárólag bevásárlókocsival vagy bevásárlókosárral lehet belépni és egy bevásárlókocsit, vagy bevásárlókosarat csak egy vásárló használhat. 

Az alábbi cikkünkben az összes Szegeden is nyitva tartó multit végig zongorázzuk:

Fotók: Török Kornél, Szeged365

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb