Gasztro

Brutális teraszbérleti díjemelést akartak bevezetni Szegeden. Nem jött össze…

Brutális teraszbérleti díjemelésbe kezdett az önkormányzat, mint a szegedi Fidesz ma délutáni közleményében szerepel, az egyik vendéglátós, aki eddig 160 ezer forintot fizetett 32 négyzetméter teraszért, jövőre már 515 ezer forintot kell hogy fizessen, 2024-ben pedig már 773 ezer forintot. Erre mit jelent be ma délután Orbán Viktor? Eltörlik a kormányzati és önkormányzati teraszdíjakat. Hupsz.

CSINÁLUNK 160 EZRES TERASZBÉRLETI DÍJBÓL 515 EZRESET? FOGD MEG A SÖRÖM!

A sajtóközleményben lévő matek, mégegyszer:

  • a szóban forgó szegedi étterem-tulajdonos eddig havi 160 ezret fizetett,
  • az önkormányzattól kapott egy levelet, amelyben arról tájékoztatják, hogy jövőre a 160 helyett már 515 (!!) ezer forintot kell majd perkálnia,
  • 2024-ben pedig már 773 ezret.

“Ahogyan világszerte, úgy idehaza is a vendéglátást és a turizmust érintette legérzékenyebben a koronavírus-válság: ez az a szektor, mely Európa-szerte szenved attól, hogy eltűntek a vendégek és eltűntek a turisták. A helyzetre a vendéglátó-szektor többféleképpen is reagált, volt, aki bevezette a házhozszállítást, míg mások szélesítettek az elérhető termékeik választékát, és így tovább. Egy vállalkozó a válságot szeretné túlélni, ez természetes” – írja a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény, majd hozzá teszik, az azonban nem természetes, hogy a városvezetésnek egyetlen dolog jut eszébe, ha nehézségekkel szembesül, a brutális adóemelés.

ORBÁN VIKTOR: “ELTÖRÖLJÜK A TERASZBÉRLETI DÍJAKAT”

A szegedi önkormányzat terveit ismét egy miniszterelnöki bejelentés húzta keresztül, mint Orbán Viktor ma délután bejelentette, eltörlik a kormányzati és önkormányzati teraszdíjakat. A döntés értelmében a szegedi vendéglátósok levegőhöz juthatnak, a rossz hír viszont, hogy a veszélyhelyzet elmúltával – amikor az önkormányzatok újra bérleti díjat szedhetnek a teraszokért – minden visszatér a régi kerékvágásba, így a fenti, szürreális emelés is életbe léphet.

DEJAVUNK VAN

A sztori egyszer már megtörtént, csak más szegmensben és egy kicsit másképp. Két lépcsőben emelhetik a parkolási díjakat Szegeden – írtuk még november végén. Az előterjesztést Nagy Sándor alpolgármester nyújtotta be arra vonatkozóan, hogy 2021-től 7 százalékkal növeljék meg az egyébként is rekord magas parkolódíjakat Szeged területén, majd 2022-től további 4 százalékkal.

Erre mi történt?

Befutott egy decemberi kormányrendelet, amely megtiltotta az önkormányzatoknak, hogy 2021. év végéig variáljanak a parkolódíjakon. Nesze Neked, emelgetés. Íme a teljes sztori, egy korábbi Szeged 365 cikkből:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb