Kikapcs

Több, mint 12 millió (!!) forint bírságot osztottak ki egy orosházi autós összejövetelen

26 gépjármű és 49 ember vett részt egy autós összejövetelen, amit Orosházán tartottak március 28-án, ám a találkozót a rendőrség félbeszakította – számolt be az esetről a Blikk egyik olvasója. A találkán részt vevők fejenként 250 ezer forint bírságot kaptak, a büntetések együttes összege 12 millió 250 ezer forintra rúgott.

DRÁGA BULIKA LETT BELŐLE

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy Orosházán, a Gyártelep utcai parkolóban összesen 49 személlyel szemben intézkedtek a rendőrök, akik 26 gépjárművel érkeztek a helyszínre. A helyszínre egy bejelentés miatt vonultak ki. Mivel az ott tartózkodó személyek csoportosultak, megszegték a védelmi intézkedéseket, a kiérkező járőrök pénzbírságot szabtak ki.

“Mindenki 250 ezer forint bírságot kapott, ami annyit takar, hogy 12 millió 250 ezer forintot zsebelnek be” – írta Blikk egyik olvasója, aki szintén a megbírságoltak közé tartozik.

MIRE A RENDŐRÖK KIÉRTEK, MÁR AZ AUTÓBAN BESZÉLGETTEK

A neve elhallgatását kérő olvasó, azért osztotta meg a történetet a lappal, mert nem tartja jogosnak a rendőrség eljárását. Többek között azért, mert a papíron, amit kaptak, az volt, hogy a gépjárművek mellett beszélgettek, de amikor a rendőrök kiérkeztek, már az autóban ültek. A férfi azt is kifogásolta, hogy a hatóság szerint a résztvevők egy csoportban voltak, ami ugye, ennyi ember esetében a járványügyi előírások miatt, nem engedélyezett.

„Mi tízen voltunk együtt, arrébb húsz méterre négyen, onnan távolabb öt méterre megint tízen álldogáltak, és így tovább. Tehát ezt a 250 ezer forintos bírságot elég jogtalannak tartom.”  – nyilatkozta.

Forrás: Blikk

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb