Közélet

Déli szomszédunk összeköti a kellemest a hasznossal: Szerbiában a nyaralásfoglaláskor egyben oltásra is lehet regisztrálni

Az utazás lefoglalásakor egyben a koronavírus elleni védőoltás felvételére is lehet regisztrálni ezentúl Szerbiában, ezzel is felgyorsítva az oltás folyamatát, illetve egyszerűsítve az utazást – írja az MTI.

Tatjana Matic idegenforgalmi miniszter a szerbiai közszolgálati televízió vasárnap reggeli beszámolója szerint közölte, azért tették lehetővé ezt a regisztrációs formát, mert a kormány szerint csak a vakcinák beadásával lehet megállítani a járványt, és mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy minél többen beoltassák magukat. A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma egyébként Szerbiában vasárnapra 2583-mal 660 299-re növekedett, a járvány halálos áldozatainak száma pedig az utóbbi 24 órában 34-gyel 5954-re nőtt.

HÉTFŐTŐL A KÖZÉPSULISOK IS VISSZATÉRNEK AZ ISKOLAPADBA

Visszatérnek az iskolapadokba a középiskolások, valamint az általános iskolák felső tagozatos diákjai hétfőtől Szerbiában, a koronavírus-járvány kezelésével megbízott válságstáb ugyanis úgy döntött, hogy az országban már semmi nem indokolja a virtuális oktatás folytatását.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb