Szegedi Arcok

Sok kicsi sokra megy: kupakgyűjtési akcióba kezdtek a kis szegedi hős, Bende kezelésére

Bende, a szegedi kisfiú történetéről márciusban számoltunk be. Akkor megírtuk, hogy Bende nyitott gerinccel született, és az állapota miatt a vér szerinti édesanyja még a kórházban lemondott róla. Műtétek sora várt rá, hosszú hónapokat töltött a kórház falai között, ám végül megtörtént a csoda. Másfél éve már, hogy Bende szerető családban él a Szegedi Tudományegyetem pszichológia szakos házaspárja, Várkonyi Beáta és Gábor gyermekeként. Bendének azóta is számos kezelésen, terápián kell részt vennie, most pedig ennek a fedezésére kupakgyűjtési akcióba kezdett a család.

Szombaton került fel a kis Bendének létrehozott Facebook oldalra a felhívás, mely szerint kupagyűjtési akcióba kezdtek azért, hogy Bende részt vehessen egy egyhetes intenzív terápián például a pécsi Borsóházban, amelyhez legalább 1571 kg kupakra van szükségünk, ha nem vizes, nem sóderes, nem koszos a kupak. A család bővebben így ír az oldalon:

“Számos kupakgyűjtő-akcióról hallottunk már. Sorstársaktól érdeklődtünk ennek lehetőségéről, s úgy döntöttünk, belevágunk, s – a kupakok le- és eladását követően – további fejlesztésekre tudunk menni Bendussal. A soltvadkerti leadóhelyen a kupak kilónkénti ára – a tisztaságától és a “nedvességétől” függően – 40-70 Ft között mozog, ami azt jelenti, hogy egy egyhetes intenzív terápiához például a pécsi Borsóházba napi 1,5 óra tornával, szállással 1571 kg kupakra van szükségünk, ha nem vizes, nem sóderes, nem koszos a kupak. Ha sóderes, más műanyagok, tehát nem kupakok találhatóak benne, akkor viszont 2750 kg-ra. Szeretnénk minél több helyet megkeresni annak érdekében, hogy minél több pontban gyűjthető legyen Bende fejlesztése érdekében. Ha van ötleted, kiket keressünk meg, kérünk, írd le az ötleted!” – olvasható az oldalon.

HAMAROSAN JÖNNEK A RÉSZLETEK

A család a leadás és gyűjtés részleteit későbbre ígérte, de elárulták, hogy hamarosan Mezőkovácsházán lesz egy leadási pont és arról is írnak, hogy eddig már van kb. 10 kg kupakjuk, ami 700 forintnak felel meg, amit Soltvadkerten adnak le.
“Először azt hittük, macerás a gyűjtés, de aztán azt vettük észre, hogy nem tart semeddig sem. Máshová dobjuk a műanyag kupakot: az öblítőét, a mosószerét, a tápszerét, a kenőcsökét, a vizes palackét stb. és gyűlik. Lassan, de a sok kicsi kupak Bende fejlesztésére megy” – olvasható továbbá Bende oldalán. Tehát, kupagyűjtésre fel, segítsünk a szegedi kis Bendének a további fejlődésben!

A család történetét itt olvashatod el:

Forrás: Bende Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb