Kikapcs

Most már biztos: nem tartják meg a 2021-es Szegedi Borfesztivált

Megvan még az érzés, amikor először kortyolsz bele a kedvenc borodba a Széchenyi tér platánfáinak hűsítő árnyékában? Sajnos úgy fest, a bevezető mondatunkban felvázolt szegedi idill az idén is csupán emlék marad: a Szegedi Borfesztivál kiállítói már megkapták a rendezvény törléséről szóló e-maileket, a teljes Szeged Napja Ünnepségsorozatot törölték, a címben szereplő esemény mellett pedig a Hídivásár és a Dóm Téri Kavalkád is elmarad.

“A pandémia jelenlegi és rövidtávon várható alakulása miatt, az idei Szeged Napja Ünnepségsorozat, így a Szegedi Borfesztivál is elmarad” – küldte ki pár nappal ezelőtt a rendezvény borászainak a szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. Mint írták, bíznak benne, hogy a szeptemberi Borteret meg tudják tartani. Miután több kiállító is jelezte, hogy megkapta a lefújásról szóló levelet, megkerestük a szervezőket is, Rácz Attila ügyvezető a következő választ juttatta el szerkesztőségünknek (ezt változtatás nélkül közöljük):

„A Magyarország kormánya által hozott jelenleg hatályban lévő rendeletek tiltják mindenfajta rendezvény megtartását. Egy ilyen nagyszabású esemény megszervezése több hónapot vesz igénybe, ezért a Szegedi Borfesztivál – Szeged Napja Ünnepségsorozat idén is elmarad. Bízunk benne, hogy a szeptemberi Bortéren már találkozhatunk a borok kedvelőivel”

10-ből 10 szegedi kedvenc fesztiválja egyébként egy sor másik rendezvényt is magában foglalt, így a Szeged Napja Ünnepségsorozattal együtt elmarad:

▶ a Szegedi Borfesztivál, a Széchenyi téren
▶ a Gasztro Udvar, a Klauzál téren
▶ a Dóm Téri Kavalkád, a Dóm téren
▶ a Hídivásár, a Belvárosi hídon és az Oskola utcában
▶ a Kincs Tér és Milleniumi Kávéház Programok, a Dugonics téren

TAVALY IS BORFESZT NÉLKÜL MARADTUNK

A Covid – 19 nevű förmedvény legutóbb is keresztülhúzta a szegedi borbarátok számításait. 2020-ban kevésbé volt bizakodó az önkormányzat, Botka László tavaly már április elején bejelentette a 10 napos óriásdzsembori törlését. Az idei – nem hivatalos – terv az volt, hogy a májusi dátum ellehetetlenülése esetén egy júniusi vagy júliusi időpontra költözik az ország legnagyobb gasztrofesztiválja, azonban a kiállítóknak küldött levelekből az derül ki, hogy a B és C időpontok is ugrottak.

MARAD AZ ONLINE BORFESZTIVÁLOZÁS ÉS A REMÉNY, HOGY SZEPTEMBERBEN ÖSSZEJÖN A BORTÉR

Tavaly online hódoltunk a kedvenc borainknak, sajnos úgy fest, az idén is a Szeged 365 #csakazértis Borfeszt verziója marad a fizikai fesztiválozás helyett. Nomeg a remény, ha minden jól megy, szeptemberben akár még a Dóm téri Bortér is összejöhet – már, ha a járványhelyzet is úgy akarja.

Drukkolunk neki, hiszen mint az őszi esemény szlogenje is hirdeti, Szeged a borértők városa!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb