BlogSzegedi ArcokVideo365

Szegedi Sikersztorik: “Szeretnénk egy olyan keretet kialakítani, amely méltó a szegedi hagyományokhoz” – játékosból a vezetőedzői posztra lép a vízipólós Kiss Csaba

Április 14-én volt az a nap, amikor Kiss Csaba utoljára ugrott a Tiszavirág Sportuszoda medencéjébe, mint a Szegedi Vízilabda Egylet játékosa. Akkor, a lefújást követően a szegedi klub egy hatalmas fotóval lepte meg Kiss Csabát, a kivetítőre pedig a fotói kerültek ki. Könnyes búcsút viszont nem vettek egymástól, hiszen a nyártól Csaba váltja Szabó Zoltánt, mint a Szegedi Vízilabda Egylet vezetőedzője. El is csíptük gyorsan a játékost, hogy meséljen már nekünk arról, hogy mekkora lendülettel és kihívásokkal indul neki a vezetőedzői pályafutásának.

Az, hogy miért volt szükség a váltásra nem titok: Szabó Zoltán már korábban jelezte, hogy civil foglalkozása mellett már nem tudja ellátni a feladatot, így került képbe klub saját nevelésű játékosa, Kiss Csaba.

JÁTÉKOSBÓL A VEZETŐEDZŐI POSZTRA

Csabát a Tiszavirág Sportuszodában kaptuk el, és meglepő volt látni, hogy mennyi gyereket foglalkoztat a vízilabda Szegeden, hiszen az összes medencében lázasan folyt a kemény munka. Kiss Csabának sem ismeretlen igazából az edzősködés, már 2014 óta foglalkozik gyerekekkel, viszont a felnőtt csapat, na, az már más tészta. A játékos erről elmondta, hogy már már tavaly megfogalmazódott bennük a váltás ötlete.

“Tavaly is volt már arról szó, hogy amikor befejezem a játékos pályafutásomat, akkor kipróbálom a kispadot is. Elég régóta dolgozom már az utánpótlásban edzőként, 2014 óta segítem az SZVPS munkáját, tehát az edzősködés sem áll távol tőlem. Tavaly még úgy döntöttünk közösen Szabó Zoltánnal, hogy még játszom egy évet, de idén már teljesen egyértelművé vált számomra, hogy elég lesz” – osztotta meg velünk a részleteket Csaba, majd hozzátette, hogy akkor is abbahagyta volna az aktív játékot, ha nem ő lép a vezetőedzői posztra.

A CÉL, EGY OLYAN KERET KIALAKÍTÁSA, AMELY MÉLTÓ A SZEGEDI HAGYOMÁNYOKHOZ

Az interjú alkalmával gyorsan rákérdeztünk arra is, hogy ha már nem titok többé, hogy ő kerül a vezetőedzői posztra, akkor mégis mik a tervek? Vannak-e már konkrét elképzelések arról, hogy hogyan fogja iránytani a csapatot? Csaba erre elmondta, hogy rengeteg ötlet van a fejében, elképzelés, és nem mellékesen olyan tapasztalat, amelyeket az elmúlt évtizedek során szerezett még játékosként.

“A jelenleg is működő dolgokat mindenképpen szeretném majd átfektetni a mindennapokba, és nyilván a Zolitól is láttam rengeteg olyan dolgot, amit szeretném, ha megmaradna majd. Mindent kombinálva ütőképes gárdánk lehet a jövő évben. Szeretnénk egy olyan keretet kialakítani, amely méltó a szegedi hagyományokhoz, és ha az új dolgokat is sikerül ötvöznöm a működő meglévőekkel, akkor azt mondom, hogy egy olyan csapat jön majd össze, amelyre a szegedi szurkolók büszkék lehetnek” – mesélte Csaba a terveket és mi is nagyon szurkolunk annak, hogy ez így legyen.

“NEM VAGYOK MEGIJEDVE A FELADATTÓL”

Kiss Csaba nyáron veszi át a stafétabotot Szabó Zoltántól, mi pedig kíváncsiak voltunk arra, hogy mekkora kihívásnak érzi a felnőtt csapat edzését a gyerekek után. Csaba erre mosolyogva elmondta, hogy nagy utazás lesz ez neki is, és a csapatnak is.

“Ez lesz az első eset, hogy felnőtt csapatot irányítok. Biztos vagyok benne, hogy óriási különbség, nekem is egy nagy utazás. Érdekes lesz olyan játékosokat edzeni, olyan játékosoknak utasításokat adni kintről, akikkel eddig a vízben együtt küzdöttem. Nem vagyok megijedve a feladattól és nagyon várom már” – zárta gondolatait a hamarosan már vezetőedzőként dolgozó Kiss Csaba. Sasold meg a játékossal készült teljes riportunkat:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb