Közélet

Mutatjuk, kik lesznek a szegedi egyetem vezetői

Ma délelőtt szavazott az Országgyűlés a Szegedi Tudományegyetem alapítványi fenntartásba vételéről, amit a minősített többség esetében 134 igen szavazattal, az egyszerű többségi részek esetében 133 igen szavazattal és 59 nemmel fogadott el a Parlament és az is kiderült ma, hogy kik kapják meg a vezetői posztokat, többek között Szegeden.

A KURATÓRIUMI ELNÖKÖK

A Mandiner információi szerint Süli János, Stumpf István és Varga Mihály is kuratóriumi elnök lehet az újonnan alapítványi fenntartásba kerülő egyetemeken, és testületi tagnak kérhetik fel mások mellett Trócsányi Lászlót, Nagy Anikót, Szili Katalint, valamint Bedros Róbertet.

SZEGEDEN SZABÓ GÁBOR VEZETHETI A KURATÓRIUMOT

Szegeden Szabó Gábor akadémikus, a Szegedi Tudományegyetem prorektora, az ELI-HU Nonprofit Kft. ügyvezetője vezetheti a kuratóriumot, amelynek további tagjai Trócsányi László korábbi igazságügyi miniszter, Nagy Anikó, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgató főorvosa, volt egészségügyi államtitkár, Hegedűs Éva, a Gránit Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója, valamint Lantos Csaba, a Lantos Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója és tulajdonosa lehetnek.

Forrás: Mandiner.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb