Mindenmás

Már készülnek a megyei katonák a Brave Warrior gyakorlatra

Éleslövészeteken vettek részt április végén az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonái a dóci lőtéren. A hódmezővásárhelyi 3. Bercsényi Miklós Lövészzászlóalj 1. századának bázisára épülő alegység a szakcsoportos felkészülésekkel kezdte meg a felkészülést az idei „Brave Warrior” elnevezésű gyakorlatra.

Először, az elméleti képzések során – az új fegyverekre való áttérés miatt – az állomány biztonságos fegyverkezelésére került a hangsúlyt. A felkészülés az éleslövészetekkel folytatódott, ahol a megszerzett elméleti tudás gyakorlatba történő átvitele volt a cél.

KÖTELEZŐ VOLT A LŐGYAKORLAT A GÉPPUSKÁSOKNAK ÉS A HARCJÁRMŰVESEKNEK IS

Kövesi Dávid főhadnagy, a felkészülő század parancsnoka elmondta, hogy az egyéni lövészetek során először mindenki beszabályozta a Bren-2 gépkarabélyát, majd ezt követően a fegyverkezelési ismeretek elmélyítése érdekében végrehajtotta a kötelező lőgyakorlatokat. Emellett a század állományába tartozó géppuskások, illetve a harcjárművek toronylövészei is részt vettek a szakcsoportos lövészeteken. „A század katonái a fegyverkezelési ismereteket teljes mértékben elsajátították, amit a lövészeti eredmények is bizonyítanak.” – hangsúlyozta a főhadnagy. A kiképzés a rajok összekovácsolásával folytatódik, ahol már a harcjárművek bevonásával gyakorolják majd a raj szintű feladatokat.

Hétfőn sem tétlenkedtek a megyei katonák:

Forrás és fotók: Búz Csaba főhadnagy

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb