Közélet

Napi összefoglaló: megvan a négymillió beoltott, hatalmas tumultus volt a Vasas Szent Péter utcai oltópontnál Szegeden

Felpörögtek az események mára több fronton is! Orbán Viktor már kora reggel bejelntette, hogy ma meglesz a négymillió beoltott, tehát szombatra mindenki nagy nyitást hirdetett,. Estére be is vált a jóslata, hat előtt már el is értük a bűvös számot. Pfizer oltóanyag érkezett Szegedre, erre kilométeres sor alakult ki a Vasas Szent Péter utcai oltóponton, órákig várhattak az emberek. Terheléses támadás érte az oltásregisztrációs oldalt és összeomlott – ez derült ki az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján. Hogy még egy kis helyi hírrel is szolgáljunk eláruljuk, hogy jön a Bárka Kézművesmajális Szegedre és összedobtunk egy Szeged365 kisokost is, ahol megnézheted, hogy mi minden változik szombattól! Öveket becsatolni, itt a napi összefoglaló!

PÉNTEK REGGELI ORBÁN VIKTOR

Még ma meglesz a 4 millió beoltott, szombaton érkezik a nyitás harmadik lépcsője – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió ma reggeli műsorában. Mint az ország első embere kifejtette, újabb szakaszhatárhoz érkezünk. Szombat reggeltől a kijárási tilalom kezdete módosul, a boltok és vendéglátóipari egységek 11-ig lehetnek nyitva, és a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára megnyílnak bizonyos helyek. 

MEGVAN A 4 MILLIÓ BEOLTOTT

Orbán Viktor Facebook oldalán közölte, hogy megvan a négymillió beoltott Magyarországon. A miniszerelnök nem sokat fűzött a poszthoz, ennyit írt csupán: 4 millió ✅ Oltani, oltani, oltani! Folytatjuk!

MA ELÉRHETŐ VOLT A PFIZER

Rendkívüli oltási akciót tartanak a mai napon. Az Országos Oltási Munkacsoport tájékoztatása alapján ez azt jelenti, hogy a regisztráltak számára péntek reggel 8 órakor a Pfizer vakcinára is megnyílt az online időpontfoglaló a www.eeszt.gov.hu honlapon. Az oldal betöltése nem egy gyors vonat, lehet kicsit várni kell rá, úgyhogy ne add fel, ha elsőre nem sikerül.

TÁMADÁS ÉRTE A VAKCINAREGISZTRÁCIÓS OLDALT, KISSÉ ÖSSZEOMLOTT

Támadás érte a koronavírus oltásra online időpontfoglaló rendszert, ezért állt le ma kora délelőtt, jelentette be Kiss Róbert alezredes az Operatív törzs mai sajtótájékoztatóján.

A SZEGEDI OLTÓPONT OSTROMA PÉNTEKEN

Kisebb roham indult meg ma reggel Szegeden a Pfizer vakcinákért az oltópontokra. A Vasas Szent Péter utcai SZTK-nál például egy egész tábor alakult ki, ugyanis irdatlan mennyiségű ember próbált bejutni a rendelőbe az oltást felvenni. Információink szerint egyébként Szegedre 2200 Pfizer vakcina érkezett erre a mai alkalomra.

MÁR BIZTOSAN LESZ BÁRKA KÉZMŰVESMAJÁLIS

Rendhagyó lesz Szegeden május első hétvégéje, a koronavírus járvány miatt a megszokott programok helyett egészen új színes kavalkáddal köszönthetjük városunkban a Munka ünnepét! Elsején és másodikán egyedülálló módon ugyanis érkezik a Bárka Kézművesmajális a Fokára.

SZEGED365 KISOKOS: ÍGY VÁLTOZIK AZ ÉLETÜNK SZOMBATTÓL

El sem hisszük, de (!!) egy kicsit visszakapjuk a régi életünket. Vagy éppen nagyon, a dolog azon múlik, van-e védettségi igazolványunk. Szombattól újranyithatnak a mozik, színházak, állatkertek, edzőtermek, mi pedig összegyűjtöttük, mit jelent ez a gyakorlatban, természetesen szegedi szemmel.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb