Szegedi Arcok

Véget ért a szegedi Trója mentős-akciója: több, mint 500 burger és 150 kiló hús, 23 nap alatt

Több, mint 500 Trója burgert osztott ki a Kölcsey utcai étterem az április 7-én, a szegedi mentősök megsegítésére indított jótékonysági akciója során. A szegedi vendéglátósokat az a húsvéti eset sarkallta cselekvésre, amelynek során valaki feljelentett két mentőst, mert azok megálltak két percre hamburgert venni egy szentendrei büfében.

500 BURGER A SZEGEDI HŐSÖKNEK

Nehéz volt az elmúlt pár hétben úgy elmenni a Kölcsey utcában, hogy a Trója környékén ne lássunk mentős arcokat. A kezdeményezés egyszerű volt: ha szegedi mentős vagy, áprilisban a vendégük vagy egy burgerre. Mint a Trója Ételbár ügyvezetője, Rádai Edina elmondta, az eddig eltelt 22 (a mai, 23. nap adatait értelemszerűen még nem tudtuk a cikkünkbe rakni) napban több, mint 500 burgert adtak ki ingyen és bérmentve a szegedi egészségügyi hősöknek, ami közel 150 kiló marha – és bárányhúst, nomeg rengeteg bucit és egyéb alapanyagot jelent.

“ATTÓL, HOGY MOST AZTÁN TÉNYLEG NEHÉZ, MÉG EMBERNEK KELL MARADNUNK ÉS ÖSSZEFOGNI A BAJBAN”

“Rendkívül nehéz, megpróbáltatásokkal teli időszakon vagyunk túl, akárcsak bármelyik szegedi. Úgy éreztük, attól függetlenül, hogy most aztán tényleg nehéz, ugyanúgy embernek kell maradnunk, mint amikor nyitva lehetünk és pörög az éttermünk. Sőt, pont ilyenkor kell összefognunk és megmutatni, hogy maradt még bennünk emberség” – magyarázta az ügyvezető, akinek nem volt újdonság, hogy sok mentős érkezik, mint mondta, hagyományosan sok egészségügyi dolgozó jár hozzájuk. “Nagyon hálásak vagyunk azért az emberfeletti teljesítményért, amit a járványhelyzetben nyújtanak, nekünk tényleg ők a hőseink, éppen ezért természetes volt, hogy egy kicsit besegítünk nekik” – zárta a gondolatait Rádai Edina. Az étterem kollégáitól azt is megtudtuk, a hozzájuk három héten át bejáró mentősök mellett gyakran a futárjaikkal juttatták el a burgereket a szolgálatban lévőknek.

MEGSZÓLALTAK A MENTŐSÖK IS

A szegedi étteremhez beérkezett rengeteg köszönet és dícsérő szó mellett maga a húsvéti attrocitást elszenvedő mentős hölgy, Buvár Mariann is megszólalt, aki egy videóüzenetben mondott köszönetet az őket támogató vendéglátósoknak.

A mentős hölgy videóüzenetét IDE kattintva tudod megnézni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb