Sport

Fennállásának első bajnoki elődöntőjét Szombathelyen játszotta a Szedeák

Fennállásának első bajnoki elődöntőjére készülhetett szombaton este a Szedeák, a Falco KC Szombathely otthonában kezdték meg a három győzelemig tartó párharcot. Végül 109-81-re nyert a szombathelyi csapat, és 1-0-ra vezet a párharcban. Folytatás kedden, az újszegedi sportcsarnokban.

A meccs elején Dickey szerzett gyorsan hét pontot, miközben Brown már a második hibáját is összeszedte: a Falco pedig Perl közelije után hat ponttal meglépett, 17-11-nél kért időt a Szedeák, majd Perl triplájával a tízpont is megvolt, Kerpel-Fronius Balázs büntetőjével végül kilencpontos hátrányban voltak a szegediek tíz perc játék után. A második negyedben egymás után szereztek három triplát, ennek is köszönhetően gyorsan felzárkóztak: Govens ekkor megszórta magát, és büntetőit követően már csak két pont voltak 45-43-nál. Ezt követően azonban nem tudtak már több pontot szerezni a negyedben, a Falco pedig nyolcat tett rá, így a nagyszünetre tízpontos hátrányban voltak, 53-43.

A FOLYTATÁSBAN…

A harmadik negyed közepén Brown egy támadóhiba után megkapta az ötödik faultját, így ő kipontozódott. A hazaiak kontrollálták a meccs ritmusát, ráadásul az extra dobások is beestek a Falcónál, mint Keller Ákos triplája. A negyed végére így már húsz pont fölé tornázták az előnyüket, a szegediek pedig nem tudtak újítani. A negyedik negyedre így már eldőlt a meccs, a Falco védekezésére nem találtak választ, így végül 109-81-re nyert a szombathelyi csapat, és 1-0-ra vezet a párharcban. Folytatás kedden, az újszegedi sportcsarnokban.

Falco KC Szombathely–Naturtex-SZTE-Szedeák 109–81 (28–19, 25–24, 34–22, 22–16). Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, elődöntő, 1. mérkőzés. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Falcónak.

Forrás: szte-szedeak.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: auto swiper
'Fel a tetejéhez' gomb