Szegedi Arcok

Megszólalt a vak férfi előtt ajtót becsukó szegedi buszsofőr

“Láttam, hogy ott áll valaki a Töltés utcai megállóban, de úgy tűnt, mintha nem akart volna felszállni” – nyilatkozta portálunknak a szegedi buszsofőr, aki pénteken becsukta az ajtót egy vak férfi előtt. Exkluzív Szeged 365 villáminterjú következik az érme másik feléről, a felháborodást kiváltó eset kapcsán.

A sofőr a Rádió 88 vasárnap reggeli adásába csörgött be, köszönjük a kontaktot Brunner Krisztián műsorvezető cimboránknak.

A péntek délelőtti cikkünkben lehozott sztori elég rendes kis felháborodást keltett, ha lemaradtál volna róla, röviden leírjuk. Adott Szabolcs, egy szegedi látássérült férfi, aki vakvezető kutyájával a Töltés utcai megállóban akart felszállni az egyik helyi járatra, de a sofőr becsukta az orruk előtt az ajtót és otthagyta őket. A történet másik főszereplője rengeteg kritikát kapott a közösségi médiában, a korrektség jegyében megkérdeztük, ő hogy látja az esetet. A sofőr nevét szándékosan nem írjuk bele a cikkbe, nem szeretnénk kiszúrni vele.

Mint a hosszú évek óta buszsofőrként dolgozó szegedi elmondta, látta, hogy valaki ott áll a kutyájával a megállóban, de neki ott, abban a pillanatban úgy tűnt, mintha nem akarna felszállni Szabolcs. “Sűrű nap volt a pénteki, nehéz is volt felidézni, melyik megállóban, mi történt, de úgy emlékszem, akkor és ott nekem úgy tűnt, mintha nem szeretne felszállni az úr. Kinyitottam az ajtót, de nem szállt fel, ezt követően visszacsuktam és mentünk tovább. Természetesen azt, hogy az illető látássérült, nem láthattam a sofőrfülkéből, csak egy férfit láttam egy kutyával” – magyarázta, majd hozzá tette, semmi gond nincs azzal, ha valaki négylábúval szállna fel a járatra, nem tiltja a szabályzat, ráadásul ő maga is nagy kutya rajongó.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb