Mindenmás

Best of Police: éjszakai dőzsölés a cukiban és késsel fenyegetőző férfi a hét legizgalmasabb rendőrségi hírei között Szegeden

Az őrületes bejelentések mellett volt ám dolga rendesen a megyei rendőröknek a héten. Volt itt minden, mint karácsonykor a fa alatt: letartóztatták a panzióban gyilkoló férfit, késsel fenyegetőzve ordítozott egy szegedi és volt, aki egy cukrászdában dőzsölt az egyik éjjel. Bíróság elé állt a 17 éve történt makói kettősgyilkosság elkövetője és a határrendőrök sem unatkoztak a héten. Öveket becsatolni, itt a heti Best of Police a Szeged365-tel!

LETARTÓZTATÁSBAN A FELESÉGÉT MEGÖLŐ SZEGEDI FÉRFI

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája – nem végleges végzésével – a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség indítványának helyt adva egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki múlt pénteken megölte a feleségét Szegeden.

MINDEN EGY HELYEN: LOPOTT, KÉSSEL FENYEGŐZÖTT, CIGARETTÁZVA CIRKUSZKODOTT A BOLTBAN A FÉRFI

Már nem tudta mivel tetézni a bajt az a férfi, aki maszk nélkül, cigarettázva ment be egy boltba Szegeden, ahonnan lopott, majd késsel fenyegetőzve ordítozott az üzlet előtt. A Szegedi Járási Ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását.

BÍRÓSÁG ELŐTT A 17 ÉVVEL EZELŐTTI MAKÓ KETTŐSGYILKOS

Egy idős makói asszony és lánya 2004-es meggyilkolása miatt állt a Szegedi Törvényszék elé egy hajléktalan férfi kedden. A jelenleg 47 éves férfit több emberen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolják.

KÉSVE VITTE ORVOSHOZ A GYERMEKÉT

Az ügyészi indítvánnyal egyezően, jogerősen egy év – két évre felfüggesztett – fogházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla azt a nőt, aki az orvosi utasítást figyelmen kívül hagyva, több órás késéssel vitte vissza a kórházba a műtét után hazaengedett, egyéves gyermekét.

18 HELYRE TÖRT BE A SZEGEDI FÉRFI

a 45 éves férfi 2020 áprilisa és novembere között, összesen 18 ingatlanba surrant be Szegeden. A bejutás nem okozott számára nagy nehézséget, hiszen a bejárati ajtót minden esetben nyitva felejtették a sértettek. Ahogy a gyanúsított bement, sebtében átkutatta a helyiségeket, ahonnan különböző ruhaneműket, műszaki cikkeket, ékszereket, tárcákat, valamint készpénzt vitt el. Egy alkalommal pedig egy parkoló autóból kézi szerszámokat, illetve szerszámgépeket tulajdonított el. A bűncselekmények során több százezer forint kárt okozott a sértetteknek.

TOLATÁS KÖZBEN GÁZOLT A NŐ

A vádlott 2019. december 6-án 15 órakor tolatott ki egy szegedi iskola parkolójából. A hátramenet közben a gépkocsi méreteiből és a figyelmetlenségéből adódóan nem vette észre a szemközti buszmegállóból az úttestre lépő és bottal közlekedő sértettet, akit a mintegy 9-10 km/h óra sebességgel haladó gépkocsival fellökött. A férfi az esés során a fejét az aszfaltba ütötte és súlyos koponyasérülései miatt kórházba szállították. A sértett mintegy két hét elteltével a kórházban életét vesztette a koponyasérülés kezelése során fellépő szövődmények miatt, így halála közvetett okozati összefüggésben áll a balesettel.

HABZSI-DŐZSI A SZEGEDI CUKIBAN

A vádlott korábban a megkárosított belvárosi cukrászda alkalmazásában állt, így ismerte annak belső kialakítását. A férfi erősen ittas állapotban a cukrászda belső udvari, nyitva hagyott ablakán át bemászott a raktárhelyiségbe. Az üzletet végigjárva magához vett két mobiltelefont, 12.000 Ft készpénzt, valamint egy céges bélyegzőt. Közben elfogyasztott egy üdítőt, két süteményt, valamint egy 13.000 Ft értékű csokoládé-figurát is. Ezután felment az emeleti kazánhelyiségbe, ahol az ellopott értékeket egy dobozba rejtette, majd elaludt. Eközben a helyiség ajtaja – mely belülről nem volt nyitható – rácsukódott, így a vádlott kimenni nem tudott. Végül az alkalmazottak a déli órákban találtak rá, és értesítették a rendőrséget.

BÖRTÖNBE MENNEK A MOLDOVAI EMBERCSEMPÉSZEK

Egy hónapon belül két moldovai férfival szemben is börtönbüntetést szabott ki a bíróság: mindketten Románia felől érkező migránsoknak nyújtottak segítséget a magyar államhatár jogellenes átlépéséhez. A 2020 nyarán elfogott két moldovai állampolgárságú vádlottal szemben a Makói Járásbíróság a vádemelést követő fél éven belül ítéletet hozott. Társtettesként elkövetett minősített embercsempészés bűntette miatt 2 év 6 hónap börtönbüntetésre és Magyarország területéről 3 év kiutasításra ítélte a bíróság azt a férfit, aki Magyarországon munkavégzés céljából tartózkodási engedéllyel is rendelkezett, mégis négy – más embercsempészek által Magyarországra irányított – szír állampolgárnak nyújtott segítséget az államhatár jogellenes átlépéséhez.

HAMIS RENDSZÁM ÉS FORGALMI + KÖRÖZÖTT AUTÓ

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a moldáv férfivel szemben, aki tavaly februárban próbált meg Romániába csempészni egy Milánóból lopott nagy értékű autót.

A BÉCSI GYILKOS RENDŐRKÉZEN

Szegedtől mintegy 50 kilométerre, a tompai határátkelőn kapták el Haris G – t, aki a gyanú szerint 2020 októberében Bécsben, egy ékszerbolt kirablása során az ott tartózkodó ékszerészt megölte. A súlyos bűncselekmények miatt körözött férfi őrizetbe került, kiadatásáról a magyar bíróság fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: ข่าวบอล
'Fel a tetejéhez' gomb