Kikapcs

Szeged365 restart: a kortárs fesztészet remekeivel nyitnak kedden a hódmezővásárhelyi múzeumok

Az újranyitással kapcsolatos cikksorozatunk legújabb megállója nem más, mint Hódmezővásárhely! Május negyedikétől ugyanis látogatható lesz a helyi Alföldi Galéria, a Tornyai János Múzeum, de az Emlékpont és a Magyar Tragédia 1944 Kiállítóhely is megnyitja kapuit.

Közel öt hónapnyi kényszerű szünet után tehát végre láthatjuk a 67. Vásárhelyi Őszi Tárlatot és a 2019. évi díjazottak kiállításait is. Fontos tudni, hogy a múzeumokat egyelőre csak a védettségi igazolvánnyal rendelőzők és a 18 alattiak látogathatják.

MILLIÓNYI ÉRDEKES LÁTNIVALÓ LESZ

Az Alföldi Galéria tíz földszinti termében, valamint folyosóin 155 művész 215 alkotása nyújt átfogó képet korunk hazai képzőművészetéről. A 67. Vásárhelyi Őszi Tárlat augusztus végéig lesz látogatható. A Tornyai János Múzeumban szintén a kortárs festészet dominál: szűk két héten át, május 16-ig lesznek látogathatók a kiemelten díjazott alkotók egyéni kiállításai, de ismét megtekinthető lesz a 20. század magyar tragédiájára, a vészkorszak áldozatira emlékező holokauszt kiállítóhely, míg az Emlékpont az 1945 utáni kommunista berendezkedés évtizedeit mutatja be látványos, olykor ironikus és groteszk megoldásokkal az érdeklődőknek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb