Közélet

Napi összefoglaló: brutálisan leesett az újonnan azonosított fertőzöttek száma, matekkal indult az érettségizők napja Szegeden

Végre egy igazán pozitív napon vagyunk túl Szegeden, hiszen történt egy csomó jó dolog ma. Nem is emlékszünk már mikor volt ilyen alacsony az újonnan azonosított fertőzöttek száma és a kis Bendének is összegyűlt már több mint egymillió forint! A középiskolások már nem örülhettek annyira, hiszen matekkal indult a nap számukra. Hatalmas mennyiségű Pfizer-oltóanyag várható a következő hónapokban és egy norvég válogatott kézissel bővült a MOL-Pick Szeged csapata.

EZER ALATT A NAPI COVID-FERTŐZÖTTEK SZÁMA

Hatalmas mérföldkőhöz érkeztünk a mai napon, nagyon régen nem voltak ilyen alacsonyak az új fertőzöttek számai! Az elmúlt 24 óra adatai alapján 726 új esetet regisztráltak országosan, ezzel a járvány kezdete óta összesen 784 837  főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 20 új esetet regisztráltak tegnapról mára. 

MATEKKAL INDULT AZ ÉRETTSÉGIZŐK NAPJA

Az idei érettségik második napján jártunk, amikor a magyar nyelv és irodalom után matematika tudásukról adtak számot a végzős középiskolások. Magyar Andor operatőr kollégánkkal, ahogy végeztek a diákok, már ott vártuk őket, hogy megkérdezzük, mik voltak a tapasztalataik, melyik feladat adta fel igazán számukra a leckét, és mit tartottak kifejezetten könnyűnek.

HATALMAS MENNYISÉGŰ PFIZER VÁRHATÓ….

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Pfizer magyarországi vezérigazgatójával egyeztetett, ekkor derült ki, hogy az áprilisi 1,1 millió után májusban közel 1,3 millió, júniusban pedig további 2,2 millió adag érkezik Magyarországra. 

PFIZER-NAP A LÁTHATÁRON

Ha lesz eloltható vakcina, akkor azt szeretnénk, hogy legyenek még hasonló lehetőségek, mint amilyen a múlt heti Pfizer-kampány volt – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az InfoRádiónak adott interjújában. Hozzátette, a veszélyhelyzetet még valószínűleg 5 millió beoltott felett is fent kell tartani.

NORVÉG VÁLOGATOTTAL BŐVÜL A SZEGEDI KÉZIS CSALÁD

Nyártól norvég válogatott balszélsővel erősíti csapatát a MOL-Pick Szeged. A 21 éves Alexander Blonzzal kétéves szerződést kötöttek – olvasható a szegedi kézisek hivatalos oldalán.

MÁR TÖBB MINT 1 MILLIÓ FORINTOT GYŰJTÖTTEK A KIS BENDÉNEK

Alig egy hete adtunk hírt a Karitáció Alapítvány jótékonysági akciójáról, mely keretében kerekesszékre gyűjtöttek a nyitott gerinccel született kis Bende részére, és hihetetlen csoda, de ezen rövid idő alatt úgy néz ki, valóra válik Bende és szüleinek a nagy álma, és hónapokon belül egy Panthera Bambino kerekesszék tulajdonosai lehetnek, ami kiváltja majd a babakocsit, így a kisfiú végre megízlelheti a szabadság élményét és érzését.

HAMAROSAN NYITHAT A CINEMA CITY

A védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek és a velük érkező 18 éven aluliaknak szombattól szabad lenne az út a moziba, viszont Szegeden ez a lehetőség egyelőre nem adott. Azt már tudjuk, hogy a Belvárosi Mozi 6-án nyit, viszont nagy a csend a Cinema Citynél, náluk egyelőre nincs hivatalos dátum, az viszont már biztos, készülnek!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb