KözéletSzegedi Arcok

Szabó Bálint megnevezte a vállalkozót, aki szerinte megvette a Cserepes Sori Piacot

Szabó Bálint egy hétfői élő videóban hazugságnak nevezte azt, hogy nem rabolták el, majd megnevezett három közismert vállalkozót, akiknek szerinte köze lehet a Cserepes sori piac megvételéhez, közülük az egyiket konkrétan a terület megvásárlójaként emlegeti.

A politikus Facebook bejelentkezésében felsorolt neveket személyiségi jogi okokból nem írunk le, viszont az általa nekik szegezett kérdéseket igen:

  • Az egyikőjük egy trafik-tulajdonos, akinek a neve a Cserkó hétvégi vásárainak újraélesztése kapcsán is felmerült, az önkormányzat akkori közlése szerint ő lett volna az a vállalkozó, aki pár sarokkal odébb megszervezte volna azokat. Tőle azt kérte Szabó, hogy nyilatkozzon arról, hogy milyen szerepe volt a piac bezárásában.
  • A másik említett férfi az egyik szegedi rendezvényszervező cég tulajdonosa, akinek vállalkozása a város által szervezett események, fesztiválok faházait, infrastruktúráit biztosítja. Tőle azt kérdezte a képviselő, miért akarták átjátszani számára a piac megtartásának jogait.
  • A harmadik pedig egy budapesti jogász, egyben trafik-guru, akiről a videóban azt állítja a politikus, hogy a cége tulajdonába került a piac területe. Itt egyébként Botka Lászlót, mint ”eladót” emlegeti Szabó Bálint.

A videóban a képviselő arról is beszél, megdöbbentette a nyomozás lezárásáról szóló hír, azt mondta, megtámadja a rendőrségi határozatot, és kezdeményezi a Békés Megyei Rendőrfőkapitányság kizárását a nyomozásból. Az ügyben egyébként korábban a Csongrád-Csanád Megyei Rendőrfőkapitányság is ki lett zárva (who’s next?).

Extra kredit, a végére: a politikus szerint a Bács-Kiskun Megyei Rendőrkapitányság rongálás gyanúja miatt fogott nyomozásba a két hete az M5-ösön történt durrdefektje miatt.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb