Közélet

Botka László aggódott és bunkózott egy nagyot a Gulyás-ügyben

“Más embert bántani a bőrszíne és származása miatt bunkóság. Primitív bunkóknak pedig semmi keresnivalójuk nincs a Szegedi Tudományegyetemen” – indította a napot Botka László a közösségi média oldalán, reflektálva Gulyás László elbocsátásának hírére, egyben felállítva az egy bekezdésen belül leírt “bunkó” kifejezések számának Guinness-rekordját. Városunk első emberét a poszt alapján ismét feszíti az aggodalom az SZTE színvonala miatt.

BOTKA LÁSZLÓ, HARDCORE EDITION

“A primitív bunkóság nem politikai kategória, nincs semmi köze a keresztény konzervativizmushoz, se a politikai korrektséghez. Aki származása alapján ítél meg egy embert: az bunkó. Ennyi” – írta az év maradék 364 napján meglehetősen píszí polgármester egy tőle szokatlanul keményvonalas posztban, majd azt kérdezte, hogy az idei lovagkeresztjét és a PhD, professzori címét mikor veszik el a professzortól.

MÁTÓL REPÜL(HET) A GYŐZIKÉZŐ PROFESSZOR

A tavaszi online előadásán gyalázatos kijelentéseket tett Gulyás Lászlótól nem hivatalos értesülések szerint a mai naptól válik meg a Szegedi Tudományegyetem, a szorgalmi időszak kezdetéig tartó kurzusait más oktatók veszik át.

Egy szerzői, szubjektív megjegyzés: a professzor kijelentései – és a rasszizmus egyéb formái – vállalhatatlanok, elítélendőek. Hogy az egyébként teljesen jogos népharagot meglovagolva bekeményíteni elegáns dolog-e, az olvasóinkra bízzuk.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb