Közélet

Napi összefoglaló: augusztus végéig biztosan kell a védettségi igazolvány, majdnem 2 milliárd forintot kap a kormánytól Szeged

Ha csütörtök, akkor Kormányinfó! Hogy mit mondott ma Gulyás Gergely? Hát azt, hogy augusztus végéig biztosan marad a védettségi igazolvány kötelező használata… Volt itt még ma izgiség ezen kívül is: majdnem 2 milliárd forintot kap a kormánytól városunk, befutottak a csütörtöki kajak-kenu válogató eredményei és a honvédség oltóbuszai is hadrendbe álltak ma Szegeden. Szomorú hírrel is tudunk szolgálni, este hat után egy gyalogost gázolt el a vonat a Sándorfalvi úti vasúti átjárónál, tehát kösd be magad, itt a napi összefoglaló!

AUGUSZTUSIG BIZTOSAN NÉLKÜLÖZHETETLEN LESZ A VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY

Gulyás Gergely elmondta, a járvány továbbra is köztünk van, ezért a védettségi igazolvány a következő hónapokban, várhatóan augusztus végéig biztosan nélkülözhetetlen lesz, például koncertek, az éttermek a szállodák és sportesemények látogatásához.

JÖN A PÉNZ SZEGEDRE

Döntött a kormány az önkormányzatok támogatásáról, melynek értelmében arányos és méltányos módon összesen 23 milliárd forint támogatást kapnak a városok, amelyből 1,7 milliárd forintot az egyes településeken bölcsődék, oktatási és kulturális intézmények megújulására és megépítésére fordítanak. Ebből a támogatásból pontosan 1,95 milliárd forintot kap Szeged, jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai Kormányinfón.

OLTÓBUSZOKON KAPTÁK MA A JANSSEN-VAKCINÁT A SZEGEDIEK

Szegeden ma szolgálatba álltak a civil lakosság oltása érdekében a Magyar Honvédség katonai oltóbuszai. A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal főépülete előtt fegyelmezetten, katonás sorban halad az oltás az egydózisú Janssen-vakcinával. Két nap alatt összesen 360 szegedinek van lehetősége a helyszínen oltakozni.

VÉGET ÉRT A MÁSODIK NAP A MATY-ÉREN

A favorit Balla Virág, Takács Kincső duó nyerte a női kenu kettesek csütörtöki 500 méteres versenyét a szegedi Maty-éren, a kajak-kenusok válogató- és tájékoztató versenyének második, egyben utolsó napján.

VONAT GÁZOLT A SÁNDORFALVI ÚTNÁL

Szomorú hírrel zárul a csütörtök: fél hét előtt pár perccel gyalogost gázolt el a Békéscsabáról Szegedre tartó személyszállító vonat a Sándorfalvi úti vasúti átjárónál.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb