Közélet

Szlávik János: nem lehet megúszni az indiai mutánst, meg kell akadályozni, hogy jobban terjedjen

Tessék abbahagyni az antitest méregetését, mert nem mérvadó – mondta Szlávik János, majd arról beszélt, hogy az indiai mutánst nem lehet megúszni, meg kell akadályozni, hogy jobban terjedjen. Ezekről a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a Spirit FM Aktuál című műsorában nyilatkozott.

Ha a terasznyitásnak lesz negatív eredménye a fertőzöttséget tekintve, napokon belül látszani fog. Két hét a lappangási ideje a fertőzésnek – mondta Szlávik János, majd hozzátette: a több városban növekvő szennyvízadat sajnos jó indikátor. Az infektológus főorvos szerint azonban inkább az a baj, hogy kevés az oltott, 50 százalék alatt vagyunk e téren.

KÖTELEZŐVÉ TENNÉ A VÉDŐOLTÁST

Sok fiatal még nem rendelkezik védettséget igazoló kártyával oltás híján, nekik valószínűleg nagyon nagy motiváció lehet a plasztikkártya arra, hogy felvegyék az oltást. Szlávik János kötelezővé nem tenné a koronavírus elleni oltást. Kötelezővé olyan oltásokat kell tenni, amellyel a betegségeket el lehet tüntetni. Példaként hozta a fekete himlőt.

NEM FOGJUK TUDNI ELTÜNTETNI A VÍRUST

Szlávik szerint azonban a koronavírust nem fogjuk tudni eltüntetni, ez a betegség itt fog maradni velünk. Ez egy náthavírus, ami megszelídülhet a jövőben, de eltűnni nem fog – jelentette ki.

NEM LEHET MEGÚSZNI AZ INDIAI MUTÁNST

Az indiai mutánssal kapcsolatban azt mondta: nem lehet megúszni, meg kell akadályozni, hogy jobban terjedjen. Szlávik János úgy tudja, hogy a Pfizerről bizonyították be, hogy véd a mutánsok ellen, ezért kell az átoltottság, hogy ne terjedjen el. A WHO Sinopharmot érintő vizsgálatának kapcsán megfogalmazott védettségi aggályokról azt mondta: a járvány kapcsán sok az egyéni vélemény, de óvva int, hogy az egyéni vélemények kapcsán ítélkezzen bárki az oltásokról. „Tessék abbahagyni az antitest méregetését, mert nem mérvadó” – mondta Szlávik, majd hozzátette: az oltások jók és védenek, így nem az antitestek alapján kell nézni az eredményt.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: discount tire
  2. Visszajelzés: auto swiper
'Fel a tetejéhez' gomb