Közélet

Pfizer-day 2.0.: újabb oltási akció indul, mától megint foglalható időpont!

Újabb Pfizer akciót hirdet a kormány – írja a Népszava, akik úgy értesültek, hogy még ma közzé fogják tenni az oltópontok az Egészségügyi Elektronikus Szolgáltatási Tér (EESZT) felületén a foglalható időpontokat a 18 és 59 évesek számára.

A lap információi szerint a mostani lehetőséggel csakis azok tudnak majd élni, akik előzetesen regisztráltak az oltásra. Ők egy sms-t kapnak, amellyel aztán beléphetnek az időpont-regisztrációs oldalra. Úgy tudják, az intézmények a déli óráktól élesíthetik saját időablakaikat.

ELŐBB A 16-18 ÉVESEKET OLTJÁK

Péntek éjfélkor lezárult a 16-18 évesek regisztrációja a jövő heti oltáshoz, ám a 190 ezres csoportból alig több mint 84 ezren regisztráltak. Az ő beoltásuk után várhatóan pénteken kaphatják az oltópontokon a Pfizert a mostantól foglalható időpontokon a felnőttek. A Népszava úgy tudja, azért szűkítették a jelentkezés lehetőségét a 18-59-es korosztályra, mert a regisztrált 60 év felettiek szinte mindegyike megkapta a korona-vírus elleni vakcinát. Aki nem, annak – a portál forrásai szerint – a háziorvosa segíthet, ugyanis a jövő héten a praxisok is jelentősebb mennyiségű Pfizer vakcinát kaphatnak. 

A JÖVŐ HÉTEN MEGLEHET A 4-5 MILLIÓ BEOLTOTT

Gulyás Gergely a legutóbbi kormányinfón beszélt arról, hogy a jövő héttől 120-150 ezer Pfizer és Moderna is rendelkezésre áll majd a regisztrálók számára. Ennek a többsége Pfizer, 20-30 ezer Moderna jön majd hetente. A regisztráltak körülbelül 80 százalékát már beoltották, egymillió körül van azok száma, akik még nem kapták meg az oltást.

BRUTÁL TUMULTUST HOZOTT A LEGUTÓBBI PFIZER-DAY SZEGEDEN

Április 30-án a Vasas Szent Péter utcai SZTK-nál tényleg úgy tűnt, hogy a Pfizer az új iPhone Szegeden: a délutáni csúcsban zúzós tumultus várta az oltásra várakozó szegedieket, a sor a Vasas Szent Péter – Pulz – Teréz utca hármas egészét átölelte, Andor kollégánk minimum 300 sorbanállót (This is Sparta) számolt össze ottjártakor. Rengeteg üzenetet kaptunk Tőletek, a rekorderünk Tomi nevű olvasónk volt, ő 4 óra alatt került sorra, ezt követően, mint mondta, odabent már minden profin és villámgyorsan történt.

Az akkori akció papíron este 10-ig tartott, a gyakorlatban addig oltottak, amíg volt ember:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb