Közélet

Napi összefoglaló: két tortával is döntősök a szegediek, Janssen oltóanyag-szállítmány érkezett ma városunkba

A szerda a sikerek napja volt egyértelműen Szegeden! Hoztunk egy csomó szupi sztorit mára: két tortával is döntős lett a szegedi REÖK Cukrászda a Magyarország Cukormentes Tortája versenyben, kettős jubileumot ünnepelt az SZTE, megkapa városunk a klímabarát díjat és a sport terén sem maradtunk alul – és ez csak egy pár a mai nap legfontosabb eseményeiből. Készülj fel, meghoztuk a napi összefoglalót!

NAPI COVID ADATOK

Az elmúlt 24 óra adatai alapján 905 új esetet regisztráltak országosan, ezzel a járvány kezdete óta összesen 793 784  főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 30 új esetet regisztráltak tegnapról mára. Elhunyt 96 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 28 888 főre emelkedett.

JÖTT EGY KIS JANSSEN VAKCINA SZEGEDRE

Az amerikai Johnson & Johnson leányvállalata, a Janssen egyadagos koronavírus elleni vakcina-szállítmánya futott be ma Szegedre. A beérkező vakcinákat a háziorvosi rendelőkbe szállították ki.

ÜNNEPELT AZ SZTE

Szellemi elődje, a kolozsvári jezsuita kollégium alapításának 440. évfordulóját és az egyetem Szegedre érkezésének centenáriumát ünnepli idén a Szegedi Tudományegyetem (SZTE). Rovó László rektor szerdán bejelentette: “440 éve az oktatás és a tudomány szolgálatában, 100 éve Szeged és a régió fejlődéséért” jelmondattal a szeptember 1-jén kezdődő centenáriumi tanévben nagyszabású ünnepségsorozaton mutatja be az egyetem száz év fejlődéstörténetét.

KLÍMABARÁT DÍJ SZEGEDNEK

A Klímabarát Települések Szövetsége által tavaly meghirdetett pályázaton Szeged első helyezést ért el – Kaposvárral holtversenyben – a megyei jogú városok kategóriában, és elnyerte a Klímabarát település címet.

KÉT TORTA IS A DÖNTŐBEN, EGYENESEN SZEGEDRŐL

Két remekművel is a legjobb öt közé került a szegedi REÖK Kézműves Cukrászda a Magyarország Cukormentes Tortája versenyben, a „Havasi Málna” és a „Zserbó Cukormentesen” már biztosan ott lesz a döntőben.

OTT VAGYUNK A BUDAPESTI ÚSZÓ EB-N

Vas Luca élete első felnőtt világversenyén 15. helyen végzett 5 km-en – olvasható a szuper hír a Szegedi Úszó Egylet Facebook oldalán. Mint írják, a Haász SZUE úszója a budapesti Európa-bajnokság első szegedi indulója volt, a Lupa-tóban rendezett nyílt vízi viadalon Vas Luca és a 14. helyen záró honfitársa, Szimcsák Mira között talán csak a célfotó döntött.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb