Közélet

Cserkó-after: 16 millió forintos uniós támogatást kell visszafizetnie a Cserepes Sori Piac Kft-nek

Szerdán újra a Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság elé került a Cserepes Sori Piac ügye, ahol kiderült, hogy a január végi bezárásig a Cserkót üzemeltető cégnek vissza kell fizetnie azt a kamatokkal együtt 16 milliós uniós támogatást, amit anno a piros pavilonsor megépítésére vettek fel. A dokumentumok szerint a nemrég kinevezett ügyvezetőt, Vőneki Editet egy másik, Kiss Katalin váltja.

A komplett Cserkó-drámát IDE, IDE, és IDE kattintva tudod átolvasni, ha nosztalgiáznál egy kicsit, esetleg ha lemaradtál volna a tavaly év végi – idei év eleji eseményekről. A lényeg röviden: a Cserepes Sori Piac évek óta tartó kálváriája január 31-én ért véget, a szegedi önkormányzat – a veszélyhelyzet miatt egy személyben döntő Botka László polgármester személyében – bezárta a szegénypiacot, a bérlők alaposan pórul jártak, a városi pletykák pedig beindultak egy szaftos kis ingatlanmutyiról.

16 MILLIÓT KELL VISSZAFIZETNI

Több, mint 14 millió forintot kapott a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt-től a Cserepes Sori Piac Kft. a piac képét némiképp egységessé tévő piros pavilonsor felépítésére még 2014-ben. Mint szerdán kiderült, a fenti összeget a kamataival együtt, mintegy 16 millió forintot most vissza kell fizetni, mert a pályázatban vállalt kötelezettségeket nem sikerült teljesíteni.

Erről a gyönyörű (?) piros bodega-state-buildingről van szó:

ÚJ HÉT, ÚJ ÜGYVEZETŐ

Úgy fest, a nem éppen fényes karriert befutó, önkormányzati többségi tulajdonban lévő Cserepes Sori Piac Kft. úgy cserélgeti az ügyvezetőit, mint egy jobb vágású szegedi egyetemista a barátnőit (vagy fordítva): a tavaly év végén kinevezett Vőneki Editet a Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság elé benyújtott taggyűlési előterjesztés alapján Kiss Katalin váltja.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb