Kikapcs

A mentősökért mutattak be szentmisét Szegeden

Május 16-án, vasárnap a mentők napja alkalmából mutattak be szentmisét a szeged-móravárosi Szent Kereszt-templomban – írja a Magyar Kurír Katolikus hírportál. Fazakas Attila plébános a szentmisén említést tett a nemrég nagy felháborodást keltett hamburgeres incidensről is, mint mondta, a történetet a Jóisten jóra fordította, ezáltal meghálálva azt a hatalmas munkát, amelyet egy éve végeznek.

A szentmisét a mentők napja alkalmából Fazakas Attila plébános az orvosoknak, mentősöknek, egészségügyi dolgozóknak és az elhunyt bajtáraik tiszteletére mutatta be. Mint szentbeszédében mondta, hazánkban hétezer mentődolgozó szolgál jelenleg is, 230 mentőállomáson, amely munkához hatalmas lelkierőre is szükség van. Értük imádkoztak a szentmisén, amelyen egyébként jelen volt Zentay Attila, az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezetének orvos igazgatója, Szakács Károly főápoló és Hangai József kommunikációs munkatárs is.

A JÓISTEN KÁRPÓTOL BENNÜNKET

A hamburgeres esetről a plébános így nyilatkozott: „Ebben az esetben is megmutatkozott, hogy a Jóisten kárpótol bennünket, amikor ugyan jót akarunk tenni, de valaki ebben is a rosszat véli felfedezni, hiszen azóta számos étterem biztosít a mentők számára ingyenes étkezést. Így fizetett az egész szervezetnek hálaképpen azért a nehéz feladatért, amelyet egy éve végeznek.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb