Szegedi Arcok

Busa Gabriella és Bánhidi Bence kapták meg a 2021-es év Szeged Sportolója díját

A Városháza Dísztermében adták át ma Szegeden a Magyar Kultúra Napján adandó díjakat. E szerint, többek között Szeged Sportolója díjat kapott Busa Gabriella és Bánhidi Bence, de kitüntették a legjobb művészeket és az ifjú tehetségeket is. Mutatjuk a listát!

Az elismeréseket Szécsényi Rózsa, Kozma József, a Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági bizottság elnöke és Ménesi Imre a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság elnöke adta át. A Szeged Kultúrájáért díjat Andóczi Balog Éva a Somogyi-könyvtár osztályvezetője és Cseh Antal operaénekes vehette át. A Kölcsey-éremet Lőrincz László blockflőteművész és tanár, Jászay Tamás színikritikus, szerkesztő, Pálfi Zoltán a Szegedi Nemzeti Színház színművésze, Baranyai Krisztián a Szegedi Nemzeti Színház táncművésze, Hajdúné Gabnai Klára a HAMMIDO Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, id. Boros Gyula a Déli-Régió, Nyugdíjasok és Civilek Képviselete elnöke, Bárkányi Ildikó muzeológus, etnográfus, Széll Zoltán a Tápai Hagyományőrző Egyesület elnöke és Sófi József az SZTE Sófi Alapítvány megalapítója kapta.

A MŰVÉSZEKET IS DIJAZTÁK

Alkotói támogatást kapott többek között Báder Béla, Pacsika Emília, Molnár Sándor, Dobó János, Kelemen István Sándor, Koszti Sándor János, Apró Ferenc, Gyivicsán György, Kiss Ferenc, Füzi Izabella és Kohlmann Péter. Pályakezdői támogatást Sárkány Tamás, Mostoha Marcell Ákos, Tandari Anita és Cserbik Rita vehetett át. Művészeti ösztöndíjat Gyúró Dávid József kapott.

A SPORTOLÓK SEM MARADTAK KI

A legkiválóbb sportolókat is díjazták 2021-ben is. A díjakat Szécsényi Rózsa mellett Ménesi Imre adta át. Szeged Sportolója díjat kapott Busa Gabriella és Bánhidi Bence, míg a Szeged Sportjáért díjat Molnár Jánosnak és Savanya Ferencnek ítélték oda.

AZ IFJÚ TEHETSÉGEK IS ELISMERÉSBEN RÉSZESÜLTEK

Az ifjú tehetség sem maradtak ki a jutalomból! Szeged Ifjú Tehetsége díjas lett: Kóta Kata, a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanulója, Ludányi Levente, az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola tanulója és Zádori Eszter Panna, a Szegedi Jerney János Általános Iskola tanulója. Szeged Ifjú Tehetségéért díjas pedig: Kopasz Katalin, az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola tanára, Lovai Ágota, a Szegedi Jerney János Általános Iskola tanára és Medgyesi László, a Szegedi Szakképzési Centrum Vedres István Technikum tanára.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb