Szegedi Arcok

Szegedi dicsőségfalat állít a REÖK Cukrászda! Te kire vagy a legbüszkébb?

Szegeden egyelőre nincs a város legkiválóbb szülötteit bemutató dicsőségfal, de ez már nem sokáig lesz így: a Reök és a Delimo Kézműves Cukrászdák úgy döntöttek, hogy idén Szeged napja alkalmából egy közönségszavazást indítanak, amely során hét különböző kategóriában a város lakói választhatják meg, kire a legbüszkébbek.

A LEGKIVÁLÓBB SZEGEDIEKKEL ÜNNEPELNI SZEGED NAPJÁT

Szeged 1719. május 21-én kapta meg szabadalomlevelét és a jelenleg is használt címerét III. Károly királytól, azóta is ezen a napon ünnepeljük Szeged Napját. Bár idén sajnos elmarad a jeles alkalmat (is) éltető borfesztivál, de az ország cukormentes tortája versenyen jeleskedő Reök és Delimo cukrászdák egy ízig-vérig lokálpatrióta kezdeményezésbe vágtak bele: elhatározták, hogy létrehozzák Szeged dicsőségfalát.

A kezdeményezés lényege, hogy ezen a héten hétfőtől vasárnap minden nap egy-egy kategóriában várják Facebook oldalukon a javaslatokat, a legtöbb jelölést (és egyben szavazatot) kapó személy pedig rákerül Szeged dicsőségfalára.

MÁRTON ANITA ÉS DR. LETOHA ANNAMÁRIA AZ ELSŐ

A Reök és a Delimo cukrászdák összesen hét kategóriában várják a szavazatokat, ezek a következők:

  • szeged női sportolói
  • szeged férfi sportolói
  • szegedi orvosok és kutatók
  • szegedi tanárok és professzorok
  • szegedi színészek
  • szegedi művészek és zenészek
  • szegedi egészségügyi hősök, akik a járvány idején a legtöbbet tették értünk
Fotó: 24.hu

Eddig a szegedi orvosok és kutatók, illetve a női sportolók köre ment le, és már az is biztos, hogy Márton Anita olimpiai bronzérmes, világbajnoki ezüstérmes, fedett pályás világbajnok magyar súlylökő és a Covid-elleni harcban oroszlánrészt vállaló közismert szegedi doktornő, Dr. Letoha Annamária felkerül a dicsőségfalra.

Bár hétfő óta már sok víz lefolyt a Tiszán, de egészen vasárnapig még te is jelölhetsz olyan személyt, akinek szerinted mindenképp helye van a leghíresebb szegediek között.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb