Kikapcs

Indul a PLACCC Dance fesztivál, mely támogatói jegyekkel segíti a szegedi THEALTER Fesztivál működését

Május 27. és július 2. között rendezik meg a PLACCC Dance fesztivált, mely szabadtéri programokkal, köztéri produkciókkal várja a közönséget Budapesten. A rendezvény programjai többségében ingyenesek, de támogatói jegyeket válthat a közönség, az ebből származó bevétel felét pedig a szegedi MASZK Egyesület és THEALTER Fesztivál részére ajánlják fel, amely 1995 óta idén először nem nyert támogatást, így veszélybe került további működése.

A PRODUKCIÓKBAN KIEMELT JELENTŐSÉGET NYER A TÁVOLSÁG, A TERMÉSZET ÉS AZ EMBER VISZONYA

A szervezők a közreműködő alkotók kreativitásának köszönhetően sokszínű programot kínálnak, lesz podcast vezette séta, a nézők előadásában születő koreográfia, valamint művészet és sport találkozásából létrejövő táncelőadás is. A kizárólag magyar alkotókkal induló PLACCC Dance produkcióiban kiemelt jelentőséget nyer a távolság, a természet és az ember viszonya, a klímaváltozás, a disztópikus jövőkép és a jelen iránti nosztalgia.

A FESZTIVÁL TÁNCFÓKUSZÚ KÜLÖNKIADÁSSAL JELENTKEZIK

A PLACCC Fesztivál 2008 óta mutat be olyan művészeti alkotásokat, amelyek kimozdulnak a művészet hagyományos helyszíneiről, a színháztermekből és a galériákból. A fesztivál az idén tavasszal táncfókuszú különkiadással jelentkezik Budapesten; az alkotók kreatív és innovatív módon alkalmazkodtak a jelenlegi helyzethez, a biztonságos távolságtartás követelményét nem akadályként, hanem lehetőségként felfogva hoznak létre köztéri alkotásokat – emelik ki a közleményben. Mint írják, a művészek nyitottsággal fordulnak a városi terek vagy a természeti környezet felé, és szívesen használják ki a helyspecifikus alkotásban rejlő lehetőségeket – akár már hosszabb ideje dolgoznak köztéren, akár első alkalommal vállalkoznak a színházterem elhagyására.

A PLACCC Dance részletes programja és további információk a http://placcc.hu/ oldalon érhetők el.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Belcampo Fernald scandal
'Fel a tetejéhez' gomb