Kikapcs

Felpörgött az élet a Szegedi Vadasparkban, exkluzív Szeged365 interjú Veprik Róberttel, az intézmény igazgatóval

Mielőtt bármibe is belekezdenénk, először is boldog szülinapot Szegedi Vadaspark! Pontosan 32 évvel ezelőtt, 1989. május 28-án nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt a szegediek egyik legkedveltebb helye. Az ünnepi alkalomból pedig Veprik Róbertet, a Szegedi Vadaspark igazgatóját kérdeztük arról, hogy milyen programokkal várják a hétvégén a kilátogatókat, és hogy hogyan sikerült tulajdonképpen a nyitás.

A Szegedi Vadaspark a korlátozások enyhítésének bejelentését követően szinte azonnal nyitott. Május elsején már tárt karokkal várta a látogatókat. Veprik Róbert akkor úgy nyilatkozott, hogy a vártnál kevesebb látogatóval indultak neki a májusnak, viszont nem volt kérdés számukra, hogy kinyitnak!

FELPEZSDÜLT AZ ÉLET AZÓTA A VADASPARKBAN

Azóta lassan eltelt egy hónap, és rá is kérdeztünk az igazgatónál, hogy felpezsdült-e az élet a Vadasparkban. Veprik Róbert ezzel kapcsolatban elmondta, hogy bár kell a védettségi igazolvány a látogatásához, mégis azt tapasztalják, hogy egyre többen töltik a szabadidejüket a város kedvenceivel a Vadasparkban.

“Azt látjuk, hogy egyre többen jönnek egyébként, az oltásoknak a száma ugye nő, tehát egyre többen tudnak kijönni is. Reméljük, hogy a határok is megnyílnak hamarosan és akkor már tudnak jönni a turisták is a Vadasparkba. Most már kezd beindulni az élet, még csak azt szeretnénk, ha az időjárás is a kegyeibe fogadna bennünket, mert ez nagyon befolyásolja a mi életünket. Reméljük, hogy ezt a hétvégét kihúzza, és jó időnk lesz” – emelte ki az igazgató.

SZÜLINAPOS HÉTVÉGÉT TERVEZNEK

Nem hiába emlegette Veprik Róbert a hétvégét és az időjárást, hiszen a 32-ik születésnapját ünnepli a Szegedi Vadaspark, és egy csomó tuti programmal készülnek erre. Igaz, szerényebb körülmények között, de azért így is megéri majd ellátogatni.

“Ebben az évben a Covid-járvány mindannyiunk életét átalakította jelentősen, és emiatt úgy döntöttünk, hogy nem tervezünk extra programokat, hiszen ezek szervezését sokkal hamarabb meg kellett volna kezdeni. A gyerekeket viszont nem szerettük volna kifelejteni, ezért a Grimm-busz színházat és Rákász Gergely orgonaművészt meghívtuk egy kis koncertre. Azt gondolom, hogy lesz egy kis élmény mindenki számára. Én bízom benne, hogy attól függetlenül, hogy nem lesz olyan hatalmas rendezvény idén, azért a sok-sok állatunk, és kölyökállatunk, akik születtek, majd kárpótolni fogják a gyerekeket” – mesélte az intézmény vezetője és azt is elárulta, hogy rengeteg olyan kifutó van, amit még talán nem láttunk, ezért biztosan találunk majd magunknak újdonságot és látnivalót.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb